Hogyan tudhatom meg gyorsan melyik oldal foglalja a legtöbb helyet?

A leggyakoribb probléma a VPS kvóta kimerülése. Ha még be lehet jelentkezni a Plesk-be lehetőség van a weboldalak helyfoglalásának kimutatására. Hogy a megjelenített információk tartalmazzák a log-ok információit, először mindent be kell állítani a Server Preferences-ben.

A Plesk felület bal oldali menüjében menjen a System> Server> Server Preferences részhez és a lap alján a következő beállításokat találja: log files and statistical reports - log fájlok és statisztikák (var / www / vhosts / <domain> / statistics / *)
 databases - az adatbázisok által foglalt hely
 mailboxes - az email fiókok által foglalt hely
 Java applications - Java alkalmazások által foglalt hely (Tomcat kiegészítő esetén)
 mailing lists - a levelező listák által foglalt hely (ha Mailman-t használ)
 domain backup files - a Plesk által készített biztonsági mentések által foglalt hely

Az utolsó beállítás lehetővé teszi, hogy ne csak a fájl méretet hanem a fájlok által fizikailag elfoglalt lemezterületet is megtudjuk.

Amikor ezt beállította a lemez használatnál minden számításba lesz véve. A szükséges információk elérhetőek lesznek a bal oldali menüből a General>Domains>Summary Report résznél.Ennek eredményeként, a következő képernyőt kapja.A második és a harmadik oszlop a fontos, a domain név és a felhasznált lemez terület. A kép szerint a legnagyobb helyet használó tárterület 181Mb-ot foglal el. Ha a tárterület neve az endomainem.hu, a teljes elérési útvonal a /war/www/vhosts/endomainem.hu.  

Add Feedback