Bejegyzés létrehozása a WordPress-szel

Bejegyzés létrehozása a WordPress Vezérlőpultban:
1. Először válassza a "Bejegyzés",
2. Majd az "Új hozzáadása" menüpontot:
 
3. Írja be a bejegyzés címét a "Cím hozzáadása" mezőbe;
4. A következő sorban a bal oldalon látható + gombra kattintva adhat a bejegyzéshez új blokkokat. Ezek a blokkok eltérő típusúak lehetnek, tartalmazhatnak média fájlokat (kép, galéria, audió), különböző, előre formázott bekezdéstípusokat, stb., azaz ebben a mezőben készítheti el a bejegyzését.; 
 
5. a)
A képernyő jobb oldalán található sávban, a "Document" menü alatt tudja módosítani az egész bejegyzésre vonatkozó beállításokat, mint példálul publikálás, publikálás időzítése, főloldalra tűzés, kommentek engedélyezése vagy tiltása az adott bejegyzéshez, pingback, trackback engedélyezése vagy tiltása;
 
5.b)
A „Block” menü alatt pedig az aktuálisan kijelölt blokk beállításait találja, mint pl. (szöveges blokk esetében): betűtípus, szín és CSS formázási opció.
Minden típusú (kép, formázott bekezdés, stb.) blokknak egyedi, blokkhoz illeszkedő beállításai vannak.

6. Egy blokkra kattintva megjelenik az adott blokkhoz tartozó gyorsmenü, ahol lehetőség van a blokk típusának módosítására, a szövegrendezés módosítására, betűtípus formázásra és URL link beszúrására.
7. A hárompontos ikonra kattintva további funkciók érhetőek el: a gyorsmenü elrejtése, az adott blokk duplikálása, új blokk beszúrása az aktuális elé / mögé, HTML módban történő szerkesztés, valamint az adott blokk elmentése sablonként.

A bejegyzések csoportosíthatóak kategóriák szerint ami megkönnyíti a látogatók eligazodását az Ön weboldalán. A kategóriák szerkeszthetőek ha a bal oldali sávban a "Bejegyzés" menüpont alatt a "Kategória" menüpontra kattint.