1. Elfelejtett Postmaster jelszó

Jelentkezzen be fiókjába az admin.forpsi.hu címen és válassza a Webtárhelyek lehetőséget a bal oldali menüben.
Kattintson egy domain névre a listából, majd kattintson a tetején az E-mail fülre. Ezután kattintson a [A postmaster fiókhoz tartozó jelszó küldése.] linkre.
 

2. Elfelejtett jelszó más email fiókok esetében

Amennyiben elfelejtette egy email fiók jelszavát és nincs lehetősége megszerezni azt böngészőjéből vagy email klienséből, akkor a webmail felületen meg kell változtatnia az email fiókok kezelésénél a Postmaster fiókkal belépve.
Nyissa meg a https://webmail.forpsi.com címet böngészőjében és lépjen be a Smart webmail felületre.
A felső menüben válassza az Admin menüpontot.
 
 
Ha nem látja az Admin lehetőséget, kattintson az Egyéb lehetőségre, majd a lenyíló menüből kiválaszthatja az Admin részt.
 
 
További részleteket az Elfelejtett e-mail fiók jelszó cikkben talál.
 

3. Saját e-mail fiók jelszavának megváltoztatása

Lépjen be a Smart webmail felületre és kattintson a Beállítások menüpontra a felső menüben.
 
 
A bal oldali Fiók menüpontban válassza a Jelszó megváltoztatása részt.
 
 

4. Egyéb információk

Meg kell változtatni máshol is a jelszót?
A jelszó megváltoztatása után a legtöbb e-mail kliensben (pl. az e-mail kliens újraindítása után) megjelenik egy párbeszédablak a jelszó megadásához az új jelszó mentésének lehetőségével. Lásd az alábbi példát a Thunderbird esetén.
 
A párbeszédablakban látható mezőbe adja meg az új jelszót és jelölje be a jelszó megjegyzése lehetőséget. A mentéssel a jelszó frissítésre kerül a kliensben.
 
Gyenge jelszó
A következő paraméterek alapján ismerheti fel, hogy jelszava gyenge:
  • tartalmazza a fióknév vagy a domain név egy részét vagy egészét (ha az email cím info@mydomain.com a jelszó info vagy mydomain);
  • rövidebb 8 karakternél;
  • gyakori keresztneveket, vezetékneveket, cégneveket vagy szótári szavakat tartalmaz;
  • egymást követő betűket vagy számokat tartalmaz (pl 12345678, qwerty);
  • csak egy karaktert tartalmaz (pl. aaaaaaaa).
Hogyan néz ki egy erős jelszó?
Az erős jelszóról többféle meghatározás is található az interneten. A legtöbben egyetértenek abban, hogy kis- és nagybetűk, számok és speciális karakterek kombinációjából kell állnia.
Például az Ak@47_58#Sa!O9H^x4U jelszóval már nehezen boldogulnának a spammerek. Ugyanakkor a felhasználó is nehezen jegyzi meg. Így ez nem a legjobb mód egy kényelmes de biztonságos jelszó biztosítására.
Semmi gond! Használjon egyszerű szavakat és cseréljen ki néhány betűt és változtassa meg méretüket. Hogy hogyan lehet megjegyezni, melyik volt kis- és nagybetű, hol volt beillesztve speciális karakter?
Egy könnyen megjegyezhető jelszó nem feltétlenül gyenge. Daniel Watson, a londoni Camden-ból valószínűleg bármikor könnyen beírja ezt a jelszót: DnlWtsn-Cmdn-Lndn. Ez nem más, mint Daniel Watson-Camden-London csak kihagyja a magánhangzókat.