Mit tartalmaz a Classic VPS?

Hogyan tudom megrendelni Classic VPS szolgáltatást?
A megrendelést a www.forpsi.hu oldalon belépve az ügyfélfiókban lehet elvégezni.
 
Mit tartalmaz?
A rendelés során kiválasztott paraméterek alapján létrehozunk egy virtuális szervert a Ktiš-i adatközpontunkban.
A jelenlegi kínálatunkban Mini, Basic, Standard, Optimal szerver rendelhető Windows vagy Linux operációs rendszer közül választhat, típustól függően.

A választható sablonok: 

Linux
Windows
CentOS 7
Windows Server 2019
AlmaLinux 8
Windows Server 2016
AlmaLinux 9

AlmaLinux 8 + Plesk

Debian 11

Ubuntu Server 20

Ubuntu Server 22


Emellett helyreállítási konzol és Plesk licenc is rendelkezésre áll. Minden szerverhez 1x IPv4 tartozik, a MINI változathoz pedig csak 1x IPv6 és ahhoz, hogy SSH -val csatlakozhasson a virtuális szerverhez, IPv6-kapcsolattal kell rendelkeznie az internetszolgáltatójánál.

A Classic VPS szolgáltatás újonnan megrendelt virtuális szerverei Basic, Standard és Optimal változatban 2023.10.18-tól készülnek mindkét IP-típussal - azaz IPv4-el és IPv6-tal.

A fent említett változatokat az adminisztrációs felületen kiválasztva megtalálható az IPv6 tartománya, valamint az ebben a tartományban létrehozható IP-címek maximális száma.

Az egyes változatok részletes paraméterei megtalálhatók a weboldalunkon a szolgáltatások leírásában. A CPU teljesítménye a Classic VPS esetében nem garantált.
 
Hogyan történik a szolgáltatás számlázása ?
A szolgáltatás számlázási periódusa 30 nap (naptári nap). 18 nappal a szolgáltatás lejárta előtt automatikusan kiállítunk egy díjbekérő számlát, és elküldjük számlázási kapcsolattartó e-mail címére.
 
Mikor kerül lekapcsolásra a szerver?
A szerver a lejárat napján lesz leállítva, kivéve, ha - a kiküldött díjbekérő alapján - a megfelelő összeg jóváírásra kerül a rendszerünkben. Ha nem kapja meg a végleges számlát, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a befizetés ellenőrzéséhez, az esetleges feldolgozási hibák elkerülése érdekében.
 
Megváltoztathatom a típust, ha az erőforrások nem elegendőek?
Igen, a szolgáltatás frissítése, módosítása lehetséges (a Mini változatnál nem). Igény esetén nyújtson be egy hiteles kérést az ügyfélszolgálatunknak.