Naptár megosztása

A webmail kétféle naptár megosztást kínál:
- rendszer által megosztott naptár (megosztott) - a naptár minden a domain névhez tartozó postafiókban megjelenik a felhasználók számára. Rendezvények hozzáadása vagy meglévőek szerkesztése a postmaster vagy egy felhatalmazott felhasználó által lehetséges (lásd alább az adminisztrátor delegálása). A másik postafiókokhoz kapcsolódó tartalom csak olvasható. Ez a naptár nem törölhető.
- rendes (személyes) vagy felhasználó által kezelt naptár - ezen a naptárak esetében beállíthatja, hogy melyik postafiókokkal kerüljön megosztásra a naptár és milyen jogosultságokkal rendelkezzenek a felhasználók.
 
A domain névhez kapcsolódó megosztott naptár
Ha írni szeretne a naptárba, használja a postmaster fiókot a megfelelő engedélyek beállításához.
Kattintson a felső menüben a felhasználóra, és válassza ki a menüből az Admin lehetőséget.
 

 
Válassza a Megosztott naptár kezelés lehetőséget és adjon hozzá egy címet az oldal alján található listához, hogy a felhasználó számára írási hozzáférést biztosítson.
 

 
Rendes (személyes) naptár megosztása
A naptárlistában kattintson a jobb gombbal a kívánt naptárra és válassza a Megoszt lehetőséget a helyi menüből.
Az Admin menüjébe lépve is megosztható a kívánt naptár a helyi menüből, illetve a megosztás ikonra kattintva is kiválaszthatja a Megoszt linket.
 

 
A Naptár megosztása lapon a következőképpen oszthatja meg naptárát másokkal:
 

 
- adja meg az e-mail címet a domain nélkül a felhasználó mezőben
- válassza ki a szükséges jogosultságot (részletek megtekintése, módosítás)
- kattintson a Hozzáadás gombra (további felhasználókat is hozzáadhat).
 
A megosztási beállítások befejezéséhez kattintson a Bezárás gombra.
 
 
Megosztás szerkesztése
Ha a jogosultságot kell szerkesztenie, akkor először távolítsa el a címet a listából, majd adja meg újra a szükséges jogosultsággal.
 
 
Megosztás megszüntetése
Egy adott felhasználó törléséhez kattintson a sor végén található Törlés hivatkozásra
A teljes naptár megosztásának törléséhez távolítsa el az összes felhasználót a listából. A megosztás automatikusan törlődik.

Add Feedback