NextCloud telepítés

A NextCloud egy fájlok tárolására szolgáló ingyenes szoftver.
Olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a kétlépcsős hitelesítés, a verziókezelés és így tovább. Készíthet saját felhasználókat, és megoszthatja a tartalmat a felhasználók között. Továbbá magában foglal egy egyedi alkalmazásboltot is, ahonnan több mint 200 bővítmény telepíthető. Segítségükkel szerkesztheti a szöveges fájlokat, megoszthatja a fájlokat, és zenét és videókat lejátszhat közvetlenül a webes felületről.
A Nextcloud rendelkezik kliens alkalmazásokkal Windows, Linux, Android és iOS eszközökkel történő szinkronizáláshoz.
 
A NextCloud a telepítő szkriptünk segítségével telepíthető a kiszolgálóra, amely telepíti az Apache webszervert, MySQL adatbázist, certbot-ot és egyéb szükséges függőségeket. Generál egy Let's Encrypt tanúsítványt a megadott domain névhez. Végül telepíti a NextCloudot, és legenerálja a bejelentkezéshez a hitelesítő adatokat.
 
Ez a szkript tiszta Debian 9/10, Ubuntu 18.04 vagy CentOS 7 telepítések esetén használható. Ha már futtat egy webszervert a szerveren, azt javasoljuk, hogy manuálisan telepítse a Nextcloud webhely leírása szerint.
 
A telepítési idő kb. 5 perc.
 
1. Irányítsa a domain nevet (vagy aldomain nevet), beleértve a www-s aldomaint, A rekorddal a kiszolgáló IP-címére.
Ez a lépés kihagyható, de akkor a szerver csak IP címen lesz elérhető. Várja meg, amíg a DNS rekordok lefrissülnek, különben nem lehet legenerálni a Let's Encrypt tanúsítvány.
 
2. Futtassa a telepítő szkriptet
Jelentkezzen be a kiszolgálóra SSH használatával root felhasználóként. (Windows-ból való kapcsolathoz például a Putty SSH kliens -t használhatja)
Futtassa a következő parancsot:
 
Debian / Ubuntu:
bash <(wget -qO - http://81.2.233.169/nextcloud_instalator2607.sh)

CentOS:
yum install wget -y && bash <(wget -qO- http://81.2.233.169/nextcloud_instalator2606.en)
 
3. Kövesse a varázsló utasításait
Hiba esetén további információt a nextcloud_instalace.log fájlban talál.