WordPress Aruba HiSpeed Cache bővítmény

Miért fontos az Aruba HiSpeed Cache bővítmény használata? 

A HiSpeed Cache használatával a dinamikus tartalom az első betöltés után a szerver memóriájában tárolódik, így amikor a felhasználó ismét meglátogatja az oldalt az a lehető leggyorsabban töltödik be a böngészőben. Ez javítja a felhasználó böngészési élményét és a webhely keresőmotorjának értékelését.
 
Az Aruba HiSpeed Cache bővítmény csak akkor használható, ha a WordPress a FORPSI tárhelyén lett aktiválva (Linux, WP Ready). 

Hogyan működik a bővítmény

Az Aruba HiSpeed Cache egy olyan bővítmény, amely közvetlenül kapcsolódik egy FORPSI tárhely HiSpeed Cache szolgáltatásához és automatizálja a gyorsítótár kezelést a WordPress vezérlőpultján keresztül anélkül, hogy az ügyfélfiókba be kellene lépnie.

A bővítmény akkor működik, ha a HiSpeed Cache szolgáltatás engedélyezve van; az aktiválás akár 15 percig is eltarthat, ezért az üzenet figyelmezteti, hogy a gyorsítótár nincs engedélyezve, és a folyamat befejezéséig megjelenhet; további részletekért lásd az útmutatót. 

A bővítményt úgy tervezték, hogy ürítse a gyorsítótárat, amikor dinamikus tartalmat, például bejegyzéseket, oldalakat, cikkeket stb. frissítenek a webhelyén. A gyorsítótár törlésére a tartalom típusától függően különböző lehetőségek választhatók.

A bővítmény telepítése és konfigurálása 

Először is ellenőriznie kell, hogy a domain a fent említett kiszolgálótípusok egyikén van-e tárolva. A bővítmény telepítésének két módja van: 
  1.  Lépjen a WordPress vezérlőpultjába és kövesse az útmutatóban található utasításokat a bővítmény hozzáadásához, és keresse meg Aruba HiSpeed Cache néven; 
  2.  Nyissa meg a wordpress.org webhelyet és töltse le az Aruba HiSpeed Cache bővítményt, amelyet ezután FTP-n keresztül fel kell töltenie a "/wp-content/plugins" mappába. 

A telepítés után a WordPress vezérlőpultjában a következő módon kell beállítani: 

  1. Lépjen a WordPress vezérlőpultjára.
  2. Kattintson a Bővítmények -> Telepített bővítmények elemre a bal oldali menüben 
  3. Kattintson a Bekapcsolás gombra a bővítmény neve alatt 
  4. Kattintson a bővítmény neve alatt a Settings elemre: megnyílik egy oldal, ahol megjelennek a kezelhető dinamikus tartalom típusai (cikkek, megjegyzések stb.), valamint az egyes opciókhoz beállítható lehetőségek; a HiSpeed Cache szolgáltatás engedélyezése után a bővítmény segítségével automatikusan (vagy manuálisan) törölheti a gyorsítótárat minden alkalommal, amikor egy oldal vagy bejegyzés frissül, felgyorsítva a webhelyek böngészését. Javasoljuk az alapértelmezett konfigurációt, az előre kiválasztott opciók meghagyásával. 
  5. A "Purge entire cache" gomb azonban törli a gyorsítótárat a teljes webhelyről még akkor is, ha az Automatikus gyorsítótár-ürítés engedélyezése opció nincs kiválasztva.

    Az alábbi kép egy példa; a beállítások a felhasználó igényei szerint változtathatóak. 

Ha ellenőrizni szeretné, hogyan javult a webhely teljesítménye a bővítmény használatával, ki kell jelentkeznie a WordPress vezérlőpultjáról. Alternatív megoldásként megnyithat egy ablakot privát módban, vagy használhat másik böngészőt. Erre azért van szükség, mert amikor bejelentkezik a WordPress vezérlőpultjára, a böngésző tartalmaz egy cookie-t, amely azt mondja a szervernek, hogy ne használja a gyorsítótárat. 

Ellenőrzési célból a bővítmény az Aruba-ua felhasználói ügynök segítségével megtekintéseket kezdeményez a webhelyre. Ezek a megtekintések beleszámítanak a webhelylátogatási statisztikákba (ha engedélyezve vannak), de a felhasználó úgy dönthet, hogy kizárja őket, ha azonosítja őket a felhasználói ügynökön keresztül.