Hogyan készíthetünk biztonsági mentést az adatainkról Dedikált szerver esetében?

Hogy zajlik az adatmentés, miután ügyfelünk úgy dönt, hogy szervert rendel? Számos lehetőséget kínálunk arra, hogy az ügyfeleink másolatot készítsenek a szerveren lévő adatokról. A mentés minden esetben az ügyfél által vásárolt backup tárhelyen/tárolón kerül tárolásra.

Első lehetőség a mentésre, hogy a dedikált szerverhez további merevlemezt vásárolnak. A Profi Szerverek esetében több lemezt lehet hozzáadni konfigurációhoz, így az ügyfeleink egy vagy több lemezt tudnak kiosztani az adatok mentéséhez. Ilyen lehet például egy Profi szerver három lemezzel, ahol két lemezt RAID1-ben lehet használni, a harmadikon pedig az ügyfelünk el tudja helyezni a mentést.

A második választható lehetőség, ha külső tárhelyet vásárolnak a biztonsági mentéshez ugyanabban az adatközpontban. Ebben az esetben kérjük, jelezze mennyi tárterületre van szüksége a kiszolgáló adatainak a mentéséhez. A külső tárhelyhez általában a második hálózati kártyán keresztül csatlakozik a szerver, a hálózaton keresztüli mentés sebessége 1Gbps. A hozzáférési protokoll normál esetben FTP vagy SMB, de van lehetőség az NFS és RYSNC protokoll használatára is.

A harmadik lehetőség, ha a biztonsági mentés Földrajzilag elkülönítve kerül elhelyezésre. Ezt az elhelyezést a Cloud platform teszi lehetővé, ha az ügyfélnek ilyen megoldásra van szüksége. Ebben az esetben a kredit kezelés, számlázás, backup méretének kezelése a Cloud adminisztrációs felületen belül található, elkülönül a dedikált szerverek kezelési felületétől. Ez a legmodernebb formája a mentésnek, azaz a saját biztonsági mentés a szerveren futó backup intézőn keresztül történik, amíg az összes adminisztrációs feladatot, a backup kezelését az ügyfél kényelmesen elvégezheti a webes felületen. A Windows platformon elérhető Bare Metal Backup változat lehetővé teszi egy teljes lemezkép létrehozását a szerverről.