KVM over IP

Mi az a KVM?

KVM switch (Keyboard Video Mouse) olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy távolról vezérelje az adatközpontban található szervert. Úgy működik mintha fizikailag a szerver mellet lenne. A KVM címén történő bejelentkezés után megjelenik a konzol amely emulálja a képet, billentyűzetet és az egeret. A KVM USB és VGA csatlakozókkal csatlakozik a szerverhez. A működési elvet a következő ábra szemlélteti.

 

 

A KVM használata:
A fő felhasználási lehetőségek a következők:

     Kommunikáció a szerverrel a távoli elérés (SSH, RDP) meghibásodása esetén.
     Beavatkozás a tűzfal nem megelelő működése esetén.
     A képernyőn megjelenő aktuális állapot megállapítása.
     Újraindítás, a rendszer indításának ellenőrzése.

Konfigurálható a BIOS és RAID is de a beállítások alapvető megváltoztatása nem ajánlott. A KVM kapcsolatot ingyenesen igényelheti hiteles kérésben. Azt követően kijelölünk önnek egyet a rendelkezésre álló KVM kapcsolók közül.

Hogyan lehet csatlakozni a KVM-hez?
a, AdderLink ipeps

Az AdderLink ipeps KVM a VNC protokollt használja. Adja meg a böngészőben az URL-t amit kapott és használja a beépített Java VNC viewer-t vagy VNC kliens letöltéséhez kattintson a "Download the compact Windows VNC Viewer from unit" linkre. Természetesen használhat másik VNC-klienst is, például a VNC-viewer-t a Google Chrome böngészőhöz. Miután megadja a felhasználónevet és jelszót belép a VNC konzolba amelyből képes a szervert kezelni.

KVM kezdőoldal minta:

Ipeps virtuális konzol:

 

b, Lantronix Spider

A Lantronix Spider KVM HTML5-öt használ. Ez azt jelenti, hogy a virtuális konzol vezérlése tisztán internetes böngészőn keresztül történik. Az egyszeri felhasználónév és jelszó megadása után jelentkezzen be a felhasználói felületre.
Itt, miután rákattintott a konzol előnézetére, lásd a piros nyilat, megnyílik egy különálló KVM konzol ablak.
A bal oldalon a Konzol kezelőpanelje található.