Harmadik országbeli és EU-n belüli ÁFA fizetés

EURÓPAI UNIÓN BELÜLI ÜGYFÉL esetében az ÁFA mértéke az alábbiak szerint kerül számlázásra:

 

Magánszemély esetében: 

a MOSS rendszer adózásába esik, vagyis a saját országa Áfa kulcsát alkalmazzuk a számlák kiállítása során.

 

Egyéni vállalkozó esetében:

 1. Amennyiben az EU-n belüli egyéni vállalkozó érvényes közösségi adószámmal rendelkezik, abban az esetben ÁFA mentes lesz a számlázás.
 2. Amennyiben az EU-n belüli egyéni vállalkozó nem rendelkezik érvényes közösségi adószámmal, abban az esetben a MOSS rendszer adózásába esik, vagyis a saját országa Áfa kulcsát alkalmazzuk a számlák kiállítása során.

 

Jogi személy esetében:

 1. Amennyiben az EU-n belüli cég érvényes közösségi adószámmal rendelkezik, abban az esetben ÁFA mentes lesz a számlázás. Ahhoz, hogy az EU-n belüli cég élni tudjon az ÁFA mentességgel, be kell regisztrálnia magát KÖZÖSSÉGI ÁFÁ-ra, közösségi adószámot kell igényelnie.
 2. Amennyiben az EU-n belüli cég nem rendelkezik érvényes közösségi adószámmal, abban az esetben a MOSS rendszer adózásába esik, vagyis a saját országa Áfa kulcsát alkalmazzuk a számlák kiállítása során.
   

 

HARMADIK ORSZÁGBELI ÜGYFÉL esetében az ÁFA mértéke az alábbiak szerint kerül számlázásra:

 

Magánszemély esetében: 

Magánszemély esetében az általa megadott cím (lakóhely, tartózkodási hely, letelepedési hely) a mérvadó.

 1. Az automata rendszer 27% -os Áfával állítja ki a számlát a visszaélések elkerülése érdekében.
 2. Ahhoz, hogy a szolgáltatást Áfa mentesen tudja igénybe venni, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és el kell küldeni részünkre egy hivatalos dokumentum másolatot, ahol a lakcím szerepel. Ez a dokumentum utólagosan törlésre kerül. Ezután manuálisan módosítjuk a számlázási adatokat.

 

Egyéni vállalkozó esetében:

 1. A harmadik országbeli egyéni vállalkozónak vagy jogi személynek az automata rendszer 27% -os Áfával állítja ki a számlát.
 2. Ahhoz, hogy a szolgáltatást Áfa mentesen tudja igénybe venni, az egyéni vállalkozó érvényes adószámmal kell, hogy rendelkezzen és egy hivatalos dokumentummal kell, hogy ezt igazolja. Ezen dokumentumot el kell, hogy juttassa ügyfélszolgálatunkhoz és ezután manuálisan módosítjuk a számlázási adatokat.

 

Jogi személy esetében:

 1. A harmadik országbeli cég esetében az automata rendszer 27% -os Áfával állítja ki a számlát.
 2. Ahhoz, hogy a szolgáltatást Áfa mentesen tudja igénybe venni, az cégnek érvényes adószámmal kell, hogy rendelkezzen és egy hivatalos dokumentummal kell, hogy ezt igazolja. Ezen dokumentumot el kell, hogy juttassa ügyfélszolgálatunkhoz és ezután manuálisan módosítjuk a számlázási adatokat.

Hivatalos dokumentumnak minősül minden olyan dokumentum, amit hivatalos szerv állít ki a cégről vagy a vállalkozásról. Időbélyeggel vagy pecséttel van ellátva és tartalmazza a kérelmező alap adatait a beazonosításhoz. Nem lehet régebbi mint 6 hónap ahhoz, hogy igazolni tudjuk az érvényességét.


Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük, vegye fel Ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.