Kétfaktoros belépés aktiválása és letiltása

Mire jó a kétfaktoros hitelesítés?

A kétfaktoros hitelesítés az ügyfél adminisztrációba bejelentkező felhasználó személyazonosságának két független információ használatával történő ellenőrzésére szolgál. Az első faktor a bejelentkezés felhasználónévvel (login) és jelszóval. A második faktor a hatjegyű kód megadása, amelyet egy a mobilkészülékre telepített úgynevezett OTP (One Time Password) alkalmazásban kapunk meg. Ilyen alkalmazás például a Google Authenticator.

Hogyan lehet aktiválni a kétfaktoros hitelesítést?

 1. Jelentkezzen be ügyfélfiókjába és kattintson a "Beállítások" gombra.
 2. A következő lépésben kattinson a "kétfaktoros hitelesítés beállítása felhasználónévvel és jelszóval történő bejelentkezéskor" jelölőnégyzetre.
 3. Ezután telepítenie kell egy OTP alkalmazást a mobileszközére és azzal be kell olvasni a megjelenő QR kódot.
 4. Utána írja be az alkalmazás által adott hatjegyű kódot a megfelelő mezőbe (lásd az alábbi képen).
 5. Végül mentse el a "Beállítások mentése" gombra kattintva. A rendszer megerősíti a kétfaktoros hitelesítés aktiválását.
 6. A kétfaktoros bejelentkezés aktiválása után nem csak felhasználónevével és jelszavával kell bejelentkeznie, hanem egy második faktort is kér a rendszer, mégpedig a mobilkészülékére telepített OTP alkalmazás által generált 6 számjegyű kódot.


Hogyan lehet letiltani a kétfaktoros hitelesítést?

 1. Jelentkezzen be ügyfélfiókjába felhasználónévvel és jelszóval + 6 számjegyű kóddal.
 2. Kattintson a "Beállítások" gombra. 
 3. A következő lépésben kattintson újra a "kétfaktoros hitelesítés kikapcsolása felhasználónévvel és jelszóval történő bejelentkezéskor" jelölőnégyzetre.
 4. A rendszer kéri, hogy erősítse meg a letiltási szándékát. Kattintson az "OK" gombra.
 5. Végül mentse el a változtatást "Beállítások mentése" gombra kattintva.
 6. A rendszer megerősíti a kétfaktoros hitelesítés letiltását.


Ha bármilyen okból elvesztette hozzáférését OTP alkalmazásához és nem tudja azt visszaállítani, akkor jelszó csere kérése során van lehetősége jelzést küldeni részünkre a problémáról a képen látható linkre kattintva, illetve a support.forpsi.hu oldalon belépve Hiteles kérésben tudja kérni a kikapcsolást.