Faktoros .hu domain igénylés

A forpsi.hu Ügyfélfiókba belépve a Domain menüpont [új domain regisztráció] alatt lehetséges a .hu domain név regisztrációjának megrendelését elindítani.
A 2 faktoros regisztrációt ajánljuk biztonsági okból a .hu domain nevek regisztrációjához a kétszintű megerősítés miatt, ezért ez az alap beállítás a megrendeléskor.
A faktoros domain regisztráció megrendelése alkalmával a kapcsolattartás céljából megadott email cím vagy email cím és telefonszám kerül a rendszerbe faktor adatként, ezt az információs buborékban is jelezzük. Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy nagyon fontos a pontos és működő faktor adatok megadása a domain igénylés során, mert a későbbiekben ezek használatával lesz lehetőség egyes adatmódosításokat eszközölni.

A regisztráció megrendelése során az első lépés a regisztrálandó domain név megadása:
 
Második lépés a domain név regisztráció típusának kiválasztása a három regisztrálási lehetőség közül.
Mindegyik regisztrációs mód esetén online szükséges nyilatkozni a regisztrációs adatokról.


Előfordulhat, hogy a .hu központi Nyilvántartó kér a regisztrációhoz igazoló dokumentumokat, azokat be kell kérjük e-mailben. Pl. lehetséges, hogy korábbi személyi igazolvány szám szerepel még a rendszerünkben és azt frissíteni kell, vagy Jóhiszeműségi nyilatkozat válik szükségessé a regisztrációhoz (erről a tudásbázisunkban lehetséges bővebben tájékozódni: https://support.forpsi.hu/kb/a700/domain-nev-regisztracio-johiszemsegi-nyilatkozattal.aspx?KBSearchID=83619)

1. Online domain regisztráció esetében hátrány a Faktoros regisztrációkkal szemben, hogy az esetleges változásokat igazoló dokumentumokkal szükséges igazolni. Pl. személyi igazolvány szám módosítás, tulajdonos váltás, cégnév vagy magánszemély nevének változása, stb.
 Előnye, hogy teljes bizonyító erejű dokumentumokat kérünk az igazolásra, ezzel igazolva a tulajdonos érdekeit.


2. Az 1 Faktoros regisztráció előnye, hogy a regisztráció online módon történik, nem szükséges első alkalommal az email faktor adat megerősítése a regisztrációhoz.
Hátránya a kétfaktoros regisztrációval szemben, hogy ha a tulajdonosi faktor email címet esetleg nem csak a tulajdonos olvassa, esetleg megtörténhet a domain név átadása a tulajdonos beleegyezése nélkül.


3. A 2 faktoros regisztrációt ajánljuk a .hu domain nevek regisztrációjához.
Előnye, hogy biztonságosabb, mint az Egyfaktoros regisztráció, mert nem csak email címmel, hanem telefonszámon is meg kell erősíteni a változást. 
Az esetleges változásokat - pl. személyi igazolvány szám módosítás, cégnév vagy magánszemély nevének változása, stb. – az email faktoron keresztül szükséges megerősíteni.

A regisztrációs mód kiválasztását követően domain kiegészítő szolgáltatásokat lehetséges rendelni.


Kapcsolattartók megadása részben lehetséges új kapcsolattartót megadni, mint domain tulajdonost.
Amennyiben ezen tulajdonosi email cím még nem került megerősítésre, a rendszer küldi az email cím megerősítési folyamathoz szükséges kódot, melyet a megerősítéshez és a megrendelés folytatásához meg kell adni. Az email cím megerősítés leírása az alábbi tudásbázis cikkünkben található:


Nagyon fontos, hogy kapcsolattartás céljából működő email címet és a telefonszám
(+36 12345678 formában) kerüljön megadásra, mert a faktoros domain név regisztráció esetében ezen kapcsolattartó adatok fognak faktor adatként funkcionálni.
 
Amennyiben nem jó faktor adatok kerültek megadásra valamely okból, abban az esetben hiteles kérésben a support.forpsi.hu oldalon belépve a domain névhez tartozó hozzáférési adatokkal lehetséges felénk jelezni és kérni a faktor adatok módosítását.
Ekkor jelezzük a központi .hu Nyilvántartó felé a változást, és lefut a korábbi és az új faktor adatokra a megerősítő eljárás. Sikeres megerősítést követően az új faktor adatok fognak szerepelni a .hu központi nyilvántartásban.
 
Faktor adat módosítás a forpsi.hu Ügyfélfiókban nem lehetséges, ennek kapcsán Delegált .hu domain név esetében a support.forpsi.hu oldalon hiteles kérésben szükséges jelezni felénk az Ügyfélszolgálati osztály részére. A módosítási folyamatot mi fogjuk elindítani, ennek menetéről pontos leírást fogunk küldeni e-mailben.

Következik a rendelés összesítése.

Majd a rendelési folyamat a fizetési adatokkal zárul.

A fizetést követően már nem tudunk módosítást végezni sem a domain névben sem az igénylő adataiban, valamint nem tudjuk a domain nevet törölni. Amennyiben ilyen jellegű kérése vagy kérdése lenne, kérjük vegye fel az Ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.

Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal