Domain név regisztráció jóhiszeműségi nyilatkozattal

A Jóhiszeműségi nyilatkozat:
A domain név regisztrációja során, az igényelt domain név megtévesztésre adhat okot, pl. ha az igénylő olyan domain nevet kíván regisztrálni, amely egy másik használt domain névre hasonlít, megtévesztő lehet, vagy pl. híresség, vagy valamely márka nevét ugyanabban a formában vagy hasonló formában kívánja regisztrálni, abban az esetben a .hu Nyilvántartó felfüggeszti a regisztrációs igényt.

Ebben az esetben lehetősége van az igénylőnek bűntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozni az igény indoklására jóhiszeműségi nyilatkozat formájában.
Ebben a nyilatkozatban a .hu domain név igénylője arról nyilatkozik, hogy a domaint jóhiszeműen és a .hu Domainregisztrációs Szabályzatnak megfelelően kívánja használni. A domain regisztrációjával és használatával harmadik személy jogait nem fogja megsérteni és nem fogja megtévesztően használni az igényelt domain nevet.

A dokumentum az alábbi helyen tölthető le:
https://support.forpsi.hu/kb/a571/dokumentumok-letoeltese.aspx
A dokumentumban megjelölhető, hogy milyen konkrét tevékenységre kívánják használni a domain nevet, valamint nyilatkozhat az igénylő arról is, hogy mire nem kívánja használni azt.
A jóhiszeműségi nyilatkozatot az EU-ban elfogadott (eIDAS Rendelet szerinti), minősített tanúsítványon alapuló elektronikus aláírással, vagy a magyarorszag.hu-n található AVDH hitelesítéssel ellátva fogadhatjuk el.

Ha a domain név tulajdonosa változik, átruházása során is szükséges Jóhiszeműségi nyilatkozatot tenni, ha az átruházó domain használó a domain igénylésekor tett ilyen nyilatkozatot és a megtévesztés gyanúja az új igénylő esetében is fennáll.
A dokumentum megküldésére 30 nap áll rendelkezésre.
Ha a .hu Nyilvántartó felé az igénylő nem nyilatkozik jóhiszeműen, úgy mind a regisztrációs igény mind pedig az átruházási kérelem törlésre fog kerülni 30 napot követően.

Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal