Első lépések a domain név kezelésével kapcsolatosan

Épp most regisztrált új domain nevet vagy regisztrálta át domain nevét a FORPSI-hoz?
Ebben a cikkben hasznos tippeket talál a domain név kezelését, valamint a domain névhez ajánlott egyéb szolgáltatásokat illetően.
 
TARTALOMJEGYZÉK

Weboldalra van szükségem
Levelezésre van szükségem
Domain biztonság
DNS kezelése
- Hogyan módosítható a DNS?
Átirányítás
Kiegészítő szolgáltatások
Domain meghosszabbítás
Hogyan lehet domain nevet átregisztrálni a FORPSI-hoz?
 
Weboldalra van szükségem
Webes megjelenést vagy egy e-shop-ot szeretne az új domain nevén? Kiváló minőségű webtárhely szolgáltatások közül választhat: https://www.forpsi.hu/webhosting/
A klasszikus webtárhely szolgáltatások egyszerű weboldalak megjelenítésére alkalmasak, a népszerű platformok széles választékát futtathatja (WordPress, Joomla…).
Ha egy előre telepített rendszert szeretne, a WP Ready szolgáltatást ajánljuk. A WP Ready segítségével előzetesen telepített WordPress tartalomkezelőt kap a legnépszerűbb sablonokkal együtt. Mindössze annyit kell tennie, hogy feltölti a kívánt tartalmat és testre-szabja dizájnt.
 
Levelezésre van szükségem
E-mail címeket szeretne adomain nevéhez? E-mail szolgáltatásunkkal 5 e-mail fiókhoz juthat. Ügyfélfiókjában menjen a domain részleteihez, ahol megrendelheti az E-mail kiegészítő szolgáltatást.
 
Domain biztonság
Számos szolgáltatást kínálunk a fokozott biztonság érdekében - pl. DNSSEC (ingyenes). Ha FORPSI webtárhellyel rendelkezik, akkor igénybe veheti a DV SSL tanúsítványt is (ingyen, ha bizonyos feltételek teljesülnek) vagy akár más tanúsítványokat.

DNS kezelése
Ahhoz, hogy a weboldala a megfelelő tartalmat jelenítse meg, a DNS-t helyesen kell beállítania. A DNS szerverek – egyszerűen fogalmazva – útba igazítják a felhasználókat. Nélkülük senki sem tudná, hol vannak a webszerverek vagy a levelező szerverek. A DNS rekordokat, bármely Ön által választott DNS szerveren beállíthatja. A legtöbb regisztrátor saját DNS szervert kínál. Némelyikük megkövetelheti, hogy a domain név náluk legyen regisztrálva. Amikor átregisztrálja a domain nevét a FORPSI -hoz, kérjük ellenőrizze, hogy az aktuális DNS szerverek továbbra is kiszolgálják a domain nevét.
Az egyszerűbb domain kezelés érdekében javasoljuk, hogy a DNS -t is a FORPSI -nál vegye igénybe. Mi nemcsak egyszerű és hozzáférhető DNS kezelést kínálunk az ügyfél adminisztrációs felületén, de a domain név biztonságának javítása érdekében egyes domain neveknél a DNSSEC szolgáltatás is rendelkezésre áll.
 
Hogyan módosítható a DNS?
A tudásbázisunkban több leírás is található a különböző végződésekkel kapcsolatosan. A kiesések elkerülése érdekében van lehetőség a rekordok beállítására a DNS-kiszolgálók módosítása előtt. Ha Önnek fontos, hogy a domain nevénél minél kevesebb kiesés legyen, kérjük lépjen kapcsolatba velünk az ügyfél portálon, a Hiteles kérés benyújtási lehetőségen keresztül. Küldje el részünkre a beállítandó DNS rekordokat, és mi előkészítjük a szervereinket a DNS szerverek módosításához.
 
Átirányítás
Már van weboldalam, hogyan tudom a domain nevemet ráirányítani? Ehhez használhatja a Redirect szolgáltatásunkat. Csak annyit kell tennie, hogy megadja nekünk az URL-t, és a domain név automatikusan átirányításra kerül a kívánt címre. A Redirect szolgáltatást a Domain részletek oldalon tudja megvásárolni.
 
Kiegészítő szolgáltatások
A kiegészítő szolgáltatások teljes listája megtalálható a weboldalunkon. A legnépszerűbb ezek közül a Redirect, az E-mail szolgáltatás és az információk elrejtése a központi nyilvántartónál (Whois Adatvédelem).
 
Domain meghosszabbítás
A domain neve meghosszabbításához egy domain meghosszabbítás megrendelést kell végezni az ügyfél adminisztrációs felületen. A megrendeléskor ki tudja választani a meghosszabbítási időszakot és további kiegészítő szolgáltatásokat rendelhet. A domain név lejárata előtt értesítést küldünk a tulajdonos e-mail címére. Javasoljuk, mindig tartsa működőképesen e-mail címét, hogy az értesítéseket megkaphassa.
Ha több domain névvel rendelkezik, kérhet összevont számlát is. Minden végződésre más előírás vonatkozik, ami a központi nyilvántartó szabályzatán alapul. A domain nevekre vonatkozó a felfüggesztési, megújítási vagy egyéb folyamataival kapcsolatos dolgokról a tudásbázisunk domain kategóriájában olvashat.

Hogyan lehet domain nevet átregisztrálni a FORPSI-hoz?
Már rendelkezik saját domain névvel? Regisztrálja át a FORPSI-hoz és tartson mindent egy helyen! A következő a cikkekben részletes információkat talál a folyamatról és az átregisztráció sikeres végrehajtásához szükséges dolgokról.
https://support.forpsi.hu/kb/a364/_eu-atregisztracio-menete.aspx
https://support.forpsi.hu/kb/a427/_hu-domain-nev-atregisztracio-menete.aspx
https://support.forpsi.hu/kb/a242/nemzetkoezi-domain-nev-atregisztracio-menete-a-forpsi-hoz_.aspx