HU domain változások - regisztráció és meghosszabbítás 1-5 évig

Tisztelt Ügyfeleink,

Az idei nyár igazi mérföldkőnek számat a HU domain történelmében. A Nyilvántartó (HUNIC) fejlesztéseinek köszönhetően 2021. július 1-től új regisztrációs árak és periódusok válnak elérhetővé az új domain nevet regisztráló, valamint a már meglévő domaineket meghosszabbítását tervező ügyfeleink számára.

Az elmúlt években megszokott 2 éves regisztrációs időszak a nemzetközi domain végződésekhez hasonlóan 1 évre változik, továbbá az új regisztráció során 1-5 évnyi időtávok közül választhat az igénylő. Ezzel a változással rugalmasabbá és tervezhetőbbé válik a HU domain kezelhetősége, így pedig a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat (levelezés, weboldal) is kiszámíthatóbban válogathatja meg.

Ami a HU domain nevek meghosszabbítását illeti, az eddig megszokott 1 éves periódus 1-5 évre változik, avagy a domain tulajdonosa eldöntheti, hogy akár 5 évre meghosszabbítja a .HU domain név használatát. Mivel a meghosszabbítás a Nyilvántartó (HUNIC) rendszerében rögzítésre és kijelzésre kerül, biztonságosabbá válik a domain kezelése, és nem veszhet el hosszabbítási periódus akkor sem, ha a domain átregisztrálására kerül sor. Fontos változás, hogy az akár több évnyi megújítást abban az esetben is elvégezheti, ha a domain név még nem áll lejárat előtt.

A 2021. július 1-től érvényes HU domain regisztrációs és meghosszabbítási árakat a weboldalunkon szereplő Domain árlistában tekintheti meg. Ha 1 évnél hosszabb periódust rendelne a regisztráció során, kérjük, olvassa el az erről szóló Tudásbázis cikkünket.
A már meglévő domain nevek többéves hosszabbítását az Ügyfélfiókjába belépve, a Domain menüpontban a kiválasztott domainre kattintva teheti meg.

Amennyiben bármi kérdése lenne a változásokkal kapcsolatban, forduljon bizalommal az Ügyfélszolgálatunkhoz.

Üdvözlettel,

A Forpsi csapata