Antispam beállítások

A levélszemét-szűrő (antispam) beállításainak megtekintéséhez kattintson a Beállítások elemre a felső menüben.
A bal oldali főmenüben válassza ki az Antispam elemet a Fiók részben.

Hogyan kapcsolhatom be vagy ki a spamszűrőt?
A szolgáltatás állapota a beállítások (1.) tetején jelenik meg gomb szöveg formájában. Kattintson az állapot engedélyezése/letiltása közötti beállításra, attól függően be- vagy ki szeretné kapcsolni.
Kattintson az OK gombra a beállítások mentéséhez. 

A levélszemétként értékelt e-mailek feldolgozási módjának beállítása A Spam kezelés részben (2) beállíthatja, hogy milyen műveletek történjenek a levélszemétként értékelt e-mailekkel.

  • Tárgy módosítása : a tárgy "**** SPAM **** eredeti tárgyra" módosul, és a Beérkezett üzenetek mappába kerül
  • Kézbesítés SPAM mappába : a spamként megjelölt levelek kézbesítéskor a SPAM mappába kerülnek. Megjegyzés: Beállíthatja a postafiókba érkezett spam jelentését. Megjegyzés: Ha a Kézbesítés SPAM mappába opciót használja, az egyéni szűrők már nem lesznek hatással az Antispam által feldolgozott levelekre. Ezt az állapotot az okozza, hogy a levélszemétszűrőt a felhasználói szűrők előtt alkalmazzák. 
  • Automatikus elutasítás : a levélszemét a rendszer automatikusan elutasítja az SMTP kapcsolat szintjén
Ha POP3 hozzáférést használ postafiókjához, és kiválasztja a Kézbesítés Spam mappába lehetőséget, a levélszemétként megjelölt e-mailek nem kerülnek letöltésre (a POP3 protokoll csak a Beérkezett üzenetek mappát teszi lehetővé). Ezért, ha értesítést szeretne kapni arról, hogy új üzenetek vannak a Spam mappában, aktiválja a Antispam jelentés küldés opciót, és válassza ki a küldési gyakoriságot (napi, heti, havi). 

Hogyan lehet bizonyos e-mail címeket kizárni a spamszűrőből?

A bal oldali menüben a Blokkolt és megbízható címek beállításainál kezelheti az ellenőrzésre nem kerülő feladók címeinek listáját.


Címet a következőképpen adhat hozzá:
  • Adjon meg egy e-mail címet (1.)  - használhat csillagot (helyőrző * bármely karakterlánchoz),
  • válassza a Megbízható feladó lehetőséget a listában (2.),
  • kattintson a Hozzáadás gombra  (3.) .

A Megbízható  feladók listáján szereplő e-mail címekről kézbesített e-maileket a rendszer nem ellenőrzi spamszűrővel, és mindig hitelesként kézbesítjük ( ha nem tartalmaznak vírust vagy rossz melléklet-kiterjesztést ). A Megbízható feladók listájában való elhelyezés magasabb prioritású, mint a Blokkolt feladók listája. 


Javaslatok a címek hozzáadásához
  • minden e-mail egy domainről: @ domain.tld
  • a tartomány összes aldomainje: *@*.domain.tld
  • a domain összes nemzeti változata (cz, sk., com…): *@domain.*