Mappa kezelése

Helyi menü
A mappák kezelésének számos módja van, amelyek használata csak az Ön preferenciáitól függ. Minden funkció elérhető a helyi menüben, amelyet a következő módokon jeleníthet meg:
 
1. Kattintson a jobb gombbal a kívánt mappára
2. Mutasson az egér mutatójával az adott mappára és megjelenik a   gomb
Az inaktív (szürkén) funkciók nem alkalmazhatók egy mappára. Például a rendszermappák átnevezése és törlése, vagy almappák létrehozása a beérkező levelek között.

Mappák elrejtése/megjelenítése a főmenüben
Ezek azok a mappák, amelyek a Webmailen a bal oldali menüben jelennek meg, a Mappák elem felett. Amikor először jelentkezik be a webmailbe, csak a rendszermappák (Bejövő, Piszkozat, Küldött, SPAM, Sablonok, Szemetes) jelennek meg. Más mappák a Mappák elemre kattintva érhetők el.
Egy mappa megjelenítéséhez válassza a Megjelenítés a főmenüben elemet a helyi menüben.
Eltávolításhoz egyszerűen válassza az Elrejtés a főmenüből lehetőséget a megfelelő mappa helyi menüjében. 

Mappa létrehozása
Ha a Beérkező levelek mappával azonos szintű mappát szeretne létrehoznikattintson a [+]  gombra a mappalista ablakának eszköztárán (a Mappák mellett). A Bejövő mappában nem hozhat létre almappát.
Egy almappa létrehozásához kattintson jobb egér gombbal a megfelelő mappára és válassza az Új mappa lehetőséget a helyi menü használatával.

Mappa áthelyezése
A felhasználó által létrehozott mappák az egér húzásával szabadon mozgathatók a Mappák menü listájában. A nagyobb kényelem és áttekinthetőség érdekében ajánlatos állandóan megjeleníteni a mappák teljes listáját (Mappa menü megjelenítése ikon).

A mappák áthelyezésének drag and drop módszere nem működik, ha egy almappát a fő-mappával azonos szintre szeretne helyezni. Ebben az esetben kövesse az alábbi utasításokat. 
Kattintson a jobb gombbal az áthelyezni kívánt mappára
A helyi menüben válassza a Mappa áthelyezés lehetőséget, majd válassza ki a "/" gyökérmappát célmappaként.
 
Mappák exportálása
Az üzenetek szabványos MBOX formátumban kerülnek exportálásra. Mappa exportálásához válassza ki a megfelelő elemet a helyi menüből.
Windows és Linux rendszereken való használathoz válassza ki az Mbox formátumot.
Az MBOX fájl az ImportExportTools bővítmény használatával importálható a Thunderbird másik fiókjába. 

Mappa ürítése, törlése vagy átnevezése
Egy mappa ürítéséhez, törléséhez vagy átnevezéséhez a helyi menüben válassza a megfelelő lehetőséget.
Szűrő szabályban használt mappa törlésekor a következő figyelmeztetés jelenik meg.
A mappa törlése (átnevezése) a kapcsolódó szabályt is törli. Ha töröl egy mappát (vagy átnevezi) a levelező kliensből, a szabály továbbra is aktív marad. Ez a jelen szabálynak megfelelő üzenetek kézbesíthetetlenségét okozza!!!

Amikor kiürít vagy töröl egy mappát, az e-mailek a szemetesbe kerülnek.
  • Ezért kérjük, legyen óvatos, ha engedélyezte a szemetes ürítését kilépéskor (alapértelmezés szerint nincs engedélyezve).
  • Ha a postafiók megtelt, az e-mailek véglegesen törlődnek. Ebben az esetben a megfelelő törlési figyelmeztetés jelenik meg.
A Szemetes és Spam mappában a megfelelő hivatkozással kiürítheti a mappát, ez csak akkor látható, ha a mappa e-maileket tartalmaz.