E-mail szolgáltatás költöztetése a Forpsi-hoz - "Sorry, relay access denied" hiba

Az mxavas.forpsi.com szerveren biztonsági okokból ellenőrzik a címzett tartományainak MX rekordjait. Legalább egy MX rekordot meg kell adni, ami az mxavas.forpsi.com címre mutat. Más esetekben az e-mail elutasításra kerül, bár a domain létezik ezen a szerveren. A hiba:
5.0.0 smtp; 550 5.1.1 gaui1p0062iCB6t01auiH0 Sorry, relay access denied, see https://support.forpsi.com/KB/a3406
Ez akkor is megtörténhet, ha az e-mail szolgáltatását átköltözteti a Forpsi e-mail szolgáltatására, és megváltoztatja a domain nevének MX rekordját. A módosítás után bizonyos időbe telik, amíg az összes dns szerver megkezdi az új tartományi DNS-rekordok beolvasását és ez idő alatt az mxavas.forpsi.com elutasíthatja a domain leveleit. Ha a fenti hibát kapná küldéskor, kérjük lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal.

Megjegyzés: Az MX rekord ellenőrzése vonatkozik az átirányított e-mailekre, az automatikus válaszokra, hibaüzenetekre is. Ha a cél domain összes MX rekordja más levelezőszerverre mutat, az üzenetek a domain beállított MX rekordjaink megfelelően kerülnek kézbesítésre akkor is, ha az mxavas.forpsi.com szerveren már létezik a domain.