Duplikálódott levelek törlése Thunderbird e-mail kliensben

Thunderbird kliensben lehetőség van a Remove Duplicate Messages (Alternate) nevű kiegészítő használatára, melynek legújabb 0.3.12. verziószámmal ellátott telepítőfájlja letölthető a Thunderbird-kiegészítők honlapjáról valamint közvetlenül a fejlesztők weboldaláról is.

A remove_duplicate_messages_alternate-0.3.12-tb.xpi  nevű fájl letöltése után lépjen be Thunderbird kliensébe!

A menüben kattintson a Kiegészítők menüpontra!

Válassza a Kiegészítő telepítése fájlból... opciót!

A megjelenő rendszerablakban válassza ki a letöltött fájlt és kezdje el a telepítést a Telepítés most opcióval.

A Thunderbird újraindítását követően a telepítés befejeződik. A mappákra történő jobb egérgomb kattintással egy új Duplicate Messages Deletion (Duplikálódott üzenetek törlése) nevű eszköz válik láthatóvá.

Hozzon létre egy új mappát levelező fiókján belül pl. Duplán érkezettek elnevezéssel! Ez a lépés kihagyható ha szimplán törölni szeretné az összes duplikálódott levelet.

Kattintson jobb egérgombbal egy mappára (pl. Beérkezett üzenetek) és válassza a Duplicate Messages Deletion (Duplikálódott üzenetek törlése) opciót!

Az analízis befejezése után egy új ablak fog megnyílni, mely az összes találatot tartalmazza. Itt ki tudja választani, hogy mi történjen a duplikálódott levelekkel.

  • A duplikálódott levelek véglegesen törlésre kerülhetnek (Delete permanently), esetleg áthelyezhetők más Thunderbird mappákba (Move to: ).

A törlési (vagy áthelyezési) folyamatot az OK gombra való kattintással fejezheti be.

A további mappák (IMAP profilok) ellenőrzése során a kiegészítő a fentebb említett módszer szerint ismételten alkalmazható.

A programok használatából fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.