A .eu regisztrációval kapcsolatosan megváltozott szabályok

2021.01.01-től minden olyan .eu domain, ahol a tulajdonos lakóhelye vagy székhelye az Egyesült Királyságban van, blokkolásra kerül a feltételek megsértése miatt és nem lesz használható. 2021. január 1-jén ezeket a domain neveket visszavonják és újra regisztrálhatóvá válnak. Kérjük ennek figyelembe vételével végezze el .eu domain neve regisztrációját.
Ha továbbra is használni szeretné a megrendelni kívánt .eu domain nevet, amelynek tulajdonosának lakóhelye vagy cégének székhelye az Egyesült Királyságban van, akkor frissítenie kell az elérhetőségeit 2020.12.31-ig az alábbiak szerint.
Biztosítani kell, hogy a domain tulajdonos kapcsolattartó címe/székhelye az EU területén legyen, vagy az állampolgárságot az EU egyik államának megfelelően kell beállítani.
Alternatív megoldásként kínáljuk más végződésű domain név megrendelését pl: -com .net .info .coud stb... amennyiben Önnek vagy cégének lakóhelye illetve székhelye az Egyesült Királyságban van.
Az erre vonatkozó tájékoztató az eurid.eu oldalon az alábbi linken érhető el: https://eurid.eu/en/register-a-eu-domain/brexit-notice/