Speciális beállítások FTP hozzáféréshez

Az FTP fiókokhoz való hozzáférés biztosítása kulcsfontosságú az adatvédelem szempontjából. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy csak meghatározott IP-címekről és hálózati tartományokból (CIDR), vagy adott országokból állítson be hozzáférést FTP-fiókjához.

Az FTP fiók biztonságát az ügyfél adminisztrációba való bejelentkezés után állíthatja be (Webtárhely -> "domain név" -> FTP), ahol kiválasztja az "korlátozza az FTP-hez való hozzáférést" opciót:


Lehetőség van az FTP logok letöltésére is, amelyet közvetlenül az "korlátozza az FTP-hez való hozzáférést" opció mellett talál.
Ebben megtalálhatja a sikertelen bejelentkezési kísérleteket és ezáltal például azonosíthatja, hogy melyik IP-címről történtek a próbálkozások.

A beállításoknál a következő módokon biztosíthatja az FTP-fiókhoz való hozzáférést: 

  • egyedi IP-címek hozzáadása és eltávolítása
  • hálózati tartományok hozzáadása és eltávolítása (CIDR)
  • országok hozzáadása és eltávolítása a listáról, kivéve az alapértelmezett állapotot


A beállítások elvégzése után mindent el kell mentenie a „Beállítások mentése” gombbal. 

Ha IP-címek és GeoIP alapján aktiválja a bejelentkezést, akkor a két beállítás nem zárja ki egymást .

Például beállíthat egy bejelentkezést egy adott külföldi IP-címről, például Németországból (DE), és engedélyezheti a Franciaországból (FR) történő bejelentkezést a GeoIP-ben. Jelenleg az adott IP-címről, de egész Franciaországból is be lehet majd jelentkezni az FTP-fiókba, ahol az IP-címet FR-re állítja be a szolgáltatója.

Egyes Windows operációs rendszert futtató webtárhelyeknél előfordulhat, hogy ezek a funkciók nem érhetők el felületen. Ebben az esetben forduljon az ügyfélszolgálathoz a beállítás kéréséhez.