DKIM

Az smtp.forpsi.com szerveren keresztül küldött kimenő e-mailek aláírhatók DKIM használatával. A DKIM aláírás lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy az üzenet az adott tartományhoz tartozó engedélyezett levelezőszervertől származik-e. A DKIM a DomainKeys Identified Mail rövidítése, amely az e-mailek eredetének aszimmetrikus titkosítással történő ellenőrzésére szolgáló technika.

A levelezőszerverek gyakran megkövetelik, hogy a legitim e-mailek érvényes DKIM aláírással rendelkezzenek, ezért azt javasoljuk, hogy engedélyezze a DKIM aláírást a kimenő üzeneteknél.

Az alábbi feltételeknek megfelelő új szolgáltatások esetén a DKIM automatikusan aktiválódik:
  • A domain ugyanabban az ügyfélfiókban van, mint a tárhely.
  • A domain a mi névszervereinket használja.
A DKIM a legtöbb már korábban létrehozott tárhely esetében is aktív, amelyek megfelelnek a fenti feltételeknek.
A domain nevéhez tartozó DKIM állapotát az ügyfélfiókjában ellenőrizheti.

DKIM aktiválása
Lépjen be az ügyfélfiókjába és menjen a tárhely részleteihez.
Kattintson a DKIM fülre.
A DKIM külön aktiválódik a fő domainhez és külön az aliasz domainekhez.
Kattintson a DKIM aktiválása linkre az adott domain névnél.

A következő lépések attól függően változnak, hogy ugyanabban a fiókban van-e mind a domain, mind a tárhely, és hogy a domain a mi névszervereinket használja-e.

A domain és a tárhely ugyanabban a fiókban van, FORPSI névszervereken
Ha a feltételek teljesülnek, vagyis a domain és a tárhely ugyanabban az ügyfélfiókban van, és a domain a mi névszerverünket használja, akkor a szükséges TXT rekord automatikusan beállításra kerül. Csak kattintson az Ok gombra.
A domain és a tárhely különböző a fiókokban van, FORPSI névszervereken
Ha a domain és a tárhely különböző ügyfélfiókokban van és a domain a mi névszerverünket használja, akkor egy TXT rekord jelenik meg. Ezt a rekordot hozzá kell adni a DNS beállításokhoz TXT típusként a megfelelő állomásnévvel és értékkel (amit az "Érték másolása" gombbal másolhat).
A TXT rekord beállítása után körülbelül fél órát kell várni, amíg a változtatások életbe lépnek.
A domain idegen névszervereket használ
Ha a domain idegen DNS kiszolgálókat használ, a DKIM aktiválása gombra kattintás után ki kell választania, hogy 1024 bites vagy 2048 bites kulcsot szeretne-e aktiválni.
Ez attól függ, hogy a DNS kiszolgálók milyen kulcsokat támogatnak. Ügyfélszolgálatunk a leggyakrabban használt DNS kiszolgálókkal kapcsolatosan tudja biztosítani ezt az információt. Az Acive24.cz, Cloudflare.com, Gransy.cz, Ignum.cz, Onebit.cz, Regzone.cz, Shoptet.cz, Webglobe.cz, Websupport.cz, Wedos.cz és Wixdns.net DNS kiszolgálói a 2048 bites kulcsot támogatják.
Más szolgáltatók esetében fel kell vennie a kapcsolatot azok ügyfélszolgálatával, hogy megkapja ezt az információt. Ha nem biztos benne, válassza az 1024 bites kulcsot. A kulcs kiválasztása után kattintson a Kiválaszt gombra.
Megjelenik a nyilvános kulcs, amelyet ezután a DNS rekordok adminisztrációjában TXT rekordként állíthat be a megfelelő állomásnévvel és értékkel (amit az "Érték másolása" gombbal másolhat). 
A TXT rekord beállítása után várjon körülbelül fél órát, amíg a változtatások életbe lépnek.
Az "Ok" gombra kattintás után egy üzenet jelenik meg a domain névnél, amely jelzi, hogy a TXT rekord nincs beállítva. Ha később meg szeretné tekinteni, kattintson a Nyilvános kulcs (TXT rekord) megtekintése lehetőségre
A TXT rekord beállítása után a rendszer ellenőrzi, hogy a TXT rekord megfelelően van-e beállítva, és szükség van-e javításra. Ha nem érvényes, ellenőrizze a TXT rekordot a domain DNS beállításaiban.

Megjegyzések:
Ha a domain névhez nincs beállítva TXT rekord a DKIM ellenőrzéséhez, a domain névvel az smtp.forpsi.com kiszolgálón keresztül küldött e-mailek nem kerülnek aláírásra a DKIM használatával.

A DKIM aktiválása csak az smtp.forpsi.com szerveren keresztül küldött e-mailekre vonatkozik. A weboldalról a mail() funkcióval vagy egy másik SMTP kiszolgálóval küldött e-mailek aláírását másképpen kell kezelni, például a phpmailer class használata a DKIM aláíráshoz közvetlenül PHP-n keresztül, vagy PHP szkriptekből történő e-mail küldés az smtp.forpsi.com szerveren keresztül.

Az smtp.forpsi.com szerver által spamként azonosított e-maileket nem kerülnek aláírásra a DKIM használatával.