A Google Search Console hozzáadása egy domain DNS-rekordjával

Mi az a Google Search Console?

A Google Search Console (a továbbiakban: GSC) a Google ingyenes szolgáltatása, amellyel az Ön webhelyét a Google keresőmotorjával kapcsolatban kezelheti. Megmutatja az indexeléssel kapcsolatos fontos információkat, az oldalak állapotát a keresőmotorban és alapvető információkat a forgalomról. Elemzi a látogatók által a webhely megtalálásához használt keresőmotorokat, és segít eligazodni a keresési problémában.

Hogyan csatlakoztassuk a GSC-t a Forpsi-tartományhoz DNS-rekord használatával

Miután létrehozott egy Google-fiókot a GSC webhelyén, lehetősége nyílik kiválasztani a kezelni kívánt domaint:


Itt a megjelölt Domain mezőbe írja be a domain nevét forpsi-test.hu formában. Akkor válassza ezt a lehetőséget, ha a GSC-ben szeretne dolgozni a teljes webes prezentációjával és aloldalaival kapcsolatos információkkal.
Ezután információ jelenik meg a DNS-rekord szükséges hozzáadásával kapcsolatban a tartománykonfigurációban a szolgáltatás tulajdonjogának ellenőrzéséhez:


Ebben az opcióban kétféle felvétel közül választhat. CNAME rekord vagy TXT rekord az ajánlott lehetőség. Ennek a két rekordnak a hozzáadásának eljárása azonban nem különbözik cégünk esetében.

A DNS rekord hozzáadását az ügyfél adminisztrációjából teheti meg a Domains menüben -> kattintson a domain névre -> DNS rekordok szerkesztése. Ez a beállítás akkor aktív, ha a tartományban FORPSI DNS-kiszolgálók vannak beállítva:


Ha a domain a FORPSI-tól eltérő DNS-kiszolgálókat használ, a "DNS-rekordok szerkesztése" lehetőség nem érhető el a domain adminisztrációjában.
Ebben az esetben módosíthatja a domain DNS-kiszolgálóit FORPSI-re, és közvetlenül ezután elérhető lesz a "DNS-rekordok szerkesztése" lehetőség a domainhez. Azonnal beállíthatja az összes szükséges DNS-rekordot, hogy megőrizze a domain működőképességét.

Ha nem kíván FORPSI DNS-kiszolgálókat használni, be kell állítania a DNS-rekordokat a jelenlegi DNS-kiszolgáló szolgáltatójánál.

Miután rákattintott a „DNS-rekordok szerkesztése” lehetőségre, megjelenik az új rekord hozzáadásának lehetősége, ahol a javasolt eljárásban a Record type - TXT lehetőséget választja. A következő Gazdanév opciónál nem töltse ki a mezőt, mivel a teljes domainre vonatkozó bejegyzést ad hozzá. A Google-nél generált szöveg, amely a "Domain tulajdonjogának ellenőrzése DNS-rekord segítségével" ablakban másolható be, beillesztésre kerül az Érték mezőbe, és a rekord hozzáadásra kerül a Hozzáadás gombbal.

A rekord hozzáadása akkor lép életbe, amikor a TTL érték lejár, azaz esetünkben 30 perc (1800 másodperc) múlva. Ezután visszatérhet a „Domain tulajdonjogának ellenőrzése DNS-rekord használatával” lépéshez a GSC webhelyén, és kattintson az Ellenőrzés gombra.
Ha mindent jól csinált, akkor az ellenőrzés jól megy, és elég megvárni, amíg az adatok betöltődnek a Google-ból.