Wordpress áthelyezése másik domainre

Át szeretné helyezni a telepített Wordpress-t egy másik domainre?

Ha úgy dönt, hogy módosítja a Wordpress telepítése domain nevét, nem kell újra telepítenie, csupán néhány lépést kell tennie.

Ez a leírás a Wordpress alapszintű telepítésére vonatkozik. Ha más beépülő modulokat (pl. Elementor, Redirect és mások) használ, az átnevezés végrehajtása után az alábbi utasítások szerint általában meg kell változtatni az URL-t, újra elő kell generálni a konfigurációs fájljaikat, és hasonló lépéseket kell végrehajtani ezen bővítmények beállításaiban.
A továbblépéssel kapcsolatos információk általában a beépülő modul szolgáltatójánál találhatók. Például az Elementor számára elérhetőek ezen az oldalon.

Ha már van regisztrált új domainünk, két lehetőségünk van:
  1. az új domaint a meglévő webtárhely aliasaként állítjuk be
  2. felkeressük az ügyfélszolgálatot, hogy nevezzék át a webtárhelyet az eredeti domainről az új domainre.
Ha új domain nevet választ aliasként, a biztonságos HTTPS protokoll használata nem lehetséges a DV SSL szolgáltatáson belül, ez csak a fődomainhez állítható be, az alias tartományokhoz nem.

A webtárhely átnevezésekor az alapértelmezett domain teljesen megváltozik egy újra (web, e-mailek), és az új domainen is lehet majd DV SSL-t használni. Az átnevezésért egyszeri díjat számítunk fel.

Az eredeti domain ezután beállítható aliasként, amely át lesz irányítva az új domain névre. A beállítást kérheti az ügyfélszolgálatunktól az webtárhely átnevezési kérelemben.

A phpMyAdmin felületen keresztül átnevezzük a Wordpress-t a MySQL adatbázisban.

A böngészőben megnyitjuk a MySQL adatbázisok kezelésére szolgáló weboldalt a https://webmysql.forpsi.hu/ címen.
A webtárhely létrehozása után az üzenetben megkapta a MySQL adatbázis bejelentkezési adatait ("Információk a szolgáltatásokról - ...."). Megtalálhatóak az ügyfél adminisztrációban is, a webtárhely adatai között az "SQL" link alatt.
A Wordpress konfigurációs fájljában is szükséges módosításokat végezni a „/www/wp-config.php” fájlban, ahol a következőképpen nevezik el őket:
23. define( 'DB_NAME', 'b25214' );
29. define( 'DB_PASSWORD', '********' );
Esetünkben az "b25214" nevű adatbázisban hajtunk végre módosításokat. A bejelentkezési oldalon bemásoljuk az adatbázis nevét és jelszavát. Sikeres bejelentkezés után a phpMyAdmin felületet fogjuk látni.
A phpMyAdminban először kiválasztjuk az adatbázist a felső menü "Adatbázis" elemére kattintva. Itt kattintunk az adatbázis nevére - jelen esetben "b25214":


Ezután kattintson a második „SQL” lehetőségre a felső menüben. A későbbi szövegben módosított parancsokat fogunk beilleszteni a MySQL táblák tartalmának átnevezéséhez.
Az alábbi értékeket másoljuk és illesszük be a szövegszerkesztőbe:
UPDATE wp_posts SET guid = REPLACE(guid, 'http://regidomainnev.hu/','http://ujdomainnev.hu/');

UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE(post_content, 'http://regidomainnev.hu/', 'http://ujdomainnev.hu/');

UPDATE wp_links SET link_url = REPLACE(link_url, 'http://regidomainnev.hu/', 'http://ujdomainnev.hu/');

UPDATE wp_links SET link_image = REPLACE(link_image, 'http://regidomainnev.hu/', 'http://ujdomainnev.hu/');

UPDATE wp_postmeta SET meta_value = REPLACE(meta_value, 'http://regidomainnev.hu/', 'http://ujdomainnev.hu/');

UPDATE wp_usermeta SET meta_value = REPLACE(meta_value, 'http://regidomainnev.hu/', 'http://ujdomainnev.hu/');

UPDATE wp_options SET option_value = REPLACE(option_value, 'http://regidomainnev.hu/', 'http://ujdomainnev.hu/');
A szövegszerkesztőben nyomja meg a "CTRL + H" billentyűkombinációt a mintatartománynevek lecseréléséhez:
 
  1.     keressen rá a "regidomainnev.hu" kifejezésre, és cseréljen le mindent az eredeti domain nevére 
  2.     keressen rá az „ujdomainnev.hu” kifejezésre, és cseréljen le mindent az új domain nevére
  3.     ha a Wordpress telepítése az alapértelmezett "wp_" előtagtól eltérő tábla előtagot használ, akkor itt is le kell cserélni a "wp_" előtagot a táblázatok előtagjára

Ha a domain nevét a Wordpress-ben a "www." használata nélkül használja, törölje ezt az értéket az összes parancsban!

A parancs szerkesztése után másolja ki őket a szövegszerkesztőből, és illessze be a phpMyAdmin "SQL" menüpontban elhelyezett szövegmezőbe, majd kattintson a "Indítás" gombra:


Ezzel megtörtént a Wordpress átnevezése. A "wp_options" táblában ellenőrizhetjük az első két sort, amely a Wordpress alapértelmezett URL-jét tartalmazza, és természetesen a böngészőben azt is, hogy a Wordpress elérhető-e az új domainen:


Ha az eredeti domainre telepítette a DV SSL-t, akkor az átnevezés során egy új telepítést - új domainre - közvetlenül az ügyfélszolgálat végzi el, így a webhely nagyságrendileg 2 órás leállással lehet számolni.
 
Az adatbázis tárolhat "Szerializált adatokat" is, amelyek tartalmazhatják az Ön URL-címét, például prémium Divi sablonokban. Ezeket a soros adatokat nem lehet így megváltoztatni.