A hibakeresési mód és a hibakeresés engedélyezése a WordPressben

Ha a WordPress tartalomkezelő rendszert használja előfordulhat, hogy annak egyes komponensei vagy maga kódhibákat mutat. Ilyen helyzet általában a rendszer, a beépülő modul vagy a felületsablon frissítése után fordulhat elő. A problémás összetevők könnyebb azonosítása érdekében a WordPress tartalmaz egy hibakeresési módnak nevezett funkciót.

Mi az a hibakeresési mód a Wordpressben?

A WordPress hibakeresési módja egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a fejlesztők és webadminisztrátorok számára a kód- vagy teljesítményhibák észlelését. Ez a mód különféle funkciókat kapcsol be, amelyek lehetővé teszik, hogy információkat kapjon arról, hogy mi történik a webhelye hátterében.

Ha a hibakeresési mód be van kapcsolva, a WordPress információkat jelenít meg a hibákról és figyelmeztetésekről. Ez az információ nagyon hasznos azoknak a fejlesztőknek, akik gyorsan tudnak hibakeresést végezni vagy kijavítani a kóddal kapcsolatos problémákat. A webmesterek számára ez az információ is hasznos, mivel lehetővé teszi számukra a hibák és a teljesítménybeli problémák azonosítását, amelyek hatással lehetnek a webhelyre.

A debug mode funkció része az úgynevezett hibakeresési napló, amely aktiválása esetén a talált hibákat naplózza és szöveges fájlban FTP-re menti. Ezután ezt a fájlt a hibákkal továbbíthatja, például a problémás beépülő modul fejlesztőjének, és együtt találhatják meg a rendszer inkompatibilitásának vagy a hibának okát.

Hogyan lehet engedélyezni a hibakeresési módot és a hibakeresési bejelentkezést a WordPressben?

A debug_mode vagy debug_log funkció bekapcsolásához a wp-config.php fájlt szükséges szerkeszteni FTP-n. Ezért a bejelentkezéshez FTP hozzáférési adatokra (szerver, FTP bejelentkezés és FTP jelszó) lesz szüksége. A WP Ready kiegészítő szolgáltatás esetén, ha be kell kapcsolni a hibakeresési módot, fel kell venni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, mivel nincs hozzáférés az FTP-hez.

  • csatlakozzon az FTP-hez bármely FTP kliens használatával
  • nyissa meg webhelye gyökérmappáját (www a fő domainhez és subdoms/aldomain_neve), és keresse meg a wp-config.php fájlt
  • a konfigurációs fájl tartalmában keresse meg ezt a kódot
define('WP_DEBUG', false);
  • módosítsa a false-t true-ra
define('WP_DEBUG', true);
A hibanaplózás hasonló módon kapcsolható be. Ez alapértelmezés szerint nincs beírva a konfigurációs fájlba, tehát itt szükséges a teljes kódot hozzáadni a fájlhoz. Ez a következő kóddal történik:
define('WP_DEBUG_LOG', true);
Másolja ki a kódot a naplózás engedélyezéséhez, és illessze be a következő sorba a már engedélyezett hibakeresési mód alatt. Az engedélyezett naplózásnak köszönhetően FTP-n egy szöveges fájl jön létre a loggal, amely tartalmazza a WordPress által generált összes hiba listáját. Ez a fájl a /wp-content/ mappában található, és általában debug.log neve. Megnyitható vagy szerkeszthető normál, natív szövegszerkesztővel.

Miután azonosította és kijavította a hibát, javasoljuk, hogy ismét tiltsa le a debug_mode és a debug_log elemet. A hosszú ideig bekapcsolt Debug_mode biztonsági kockázatot jelenthet a WordPress számára.