Faktor adat módosítás, tulajdonosi adat módosítás és tulajdonos váltás lépései

A domain név tulajdonosának változása, faktor adat változás vagy a tulajdonosi adat változása esetén az eljárás az alábbi:

Hiteles kérés indítása a support.forpsi.hu oldalon belépve a Hiteles kérések menüpontból, melyben szerepel a korábbi adat és az új adat is, pl. személyi igazolvány szám esetében a korábbi szám és az új számnak is kell szerepelnie, valamint a faktor adatok, mely 1Faktoros domain esetében a faktor e-mail cím, 2Faktoros domain esetében a faktor e-mail cím és a faktor telefonszám.

A változás esetében az eredeti és az újonnan megadott faktor adatokra vonatkozóan is le kell futtatni a megerősítő eljárást.

Ha faktor adat változás nem történik, csak a tulajdonos valamely lényegi adata (név, adószám, szig.szám) akkor ugyanazon faktor adatokra vonatkozóan is kétszer fut le a megerősítő eljárás.

A hiteles kérés megérkezését követően ellenőrizzük az adatokat, és indítjuk az adat változási eljárást a .hu központi Nyilvántartásban, mely alapján a megadott faktor e-mail címre érkezik a link:


Ebben az e-mailben szereplő linkre kattintva az alábbi oldal jelenik meg:

Az „Elutasítom az átruházást” gombra kattintva nem valósul meg a jóváhagyás.
A nyilatkozatok elfogadását követően a „Megerősítem az átruházást” gombra kattintva lehetséges a jóváhagyás.

Ezt követően az alábbi visszaigazolás érkezik:


A 2Faktoros domain név esetében a következő lépés a telefonszám megerősítése:


Sikeres megerősítést követően a 2Faktoros típusnál az Ön választásától függően SMS-ben, vagy hangbemondással kérheti a 6 számjegyű kódot a megerősítéshez:


SMS-t kérek gombra kattintva a kód kiküldésre kerül: 

 
SMS kód:


Az SMS-ben vagy telefonos bemondás alapján kapott kódot megadjuk: