Faktoros .hu domain regisztrátor váltás – átregisztrálás

A forpsi.hu Ügyfélfiókba belépve a Domain menüpont [domain átregisztrálás] alatt lehetséges a .hu domain név átregisztrációjának megrendelését elindítani.

A megrendelést követően megküldjük a díjbekérő számlát az átregisztrálás díjáról. A befizetés megérkezése és rögzítése után elindítjuk az átregisztrálási igényt a .hu Nyilvántartásban, mely során a Nyilvántartó a domain – használóval lefolytatja a megerősítő eljárást:
a domain - használó jóváhagyja az átregisztrálást a rendszerünkben megadott faktor adatokon keresztül:

1Faktoros domain esetében a faktor email címen:
A Nyilvántartó az Igénylő által előre megadott faktor email címre linket (URL-t) küld, melyen az Igénylő egy időleges weboldalt talál a változás leírásával,

2Faktoros domain esetében a faktor email címen és telefonszámon:
Az Igénylő által előre megadott faktor email címre linket (URL-t) küld, melyen az Igénylő egy időleges weboldalt talál a változás leírásával.
Itt meg kell adnia azt a kódot, melyet a Nyilvántartó az Igénylő által megadott telefonszámára (második faktor) küld – ez történhet hangbemondással vagy SMS-ben küldve. Ezután lehetősége van megerősíteni a módosítási szándékát vagy elutasítani.
Ha nem erősíti meg az adott időkereten belül a jóváhagyás gomb megnyomásával, a módosítás nem lép életbe. A domain-használónak különös figyelmet kell fordítania arra, hogy az általa megadott faktor feletti rendelkezést el ne veszítse, és azon üzeneteket tudjon fogadni a Nyilvántartótól.

Amikor a megerősítés minden faktor adaton megtörtént, akkor lesz sikeres az átregisztrálás, ezzel a folyamat lezárul.
Egy megerősítő eljárás alapján nyilvántartott domain használója az átregisztráció során okirat alapon is igényelheti a domaint, azaz nemcsak regisztrátort vált, de a domain nyilvántartását áttéríti megerősítő eljárás alapúról okirat alapúra. Ebben az esetben a domain-használó teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglaltan (ideértve az elektronikus úton hitelesített okiratot is) kell nyilatkozzék az áttérésről. Az átregisztrálással párhuzamosan az áttérési folyamat is meg kell történjék és a Nyilvántartó a használóval lefolytatja a megerősítő eljárást.

Amikor a faktor adatokon keresztül megtörtént az áttérés, ezt követően a domainek okirat alapon nyilvántartott domain lesz.

Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal