Mit kell tennem, ha olyan domain név kerül a tulajdonomba, melynek a jelenlegi tulajdonosa már nem létező cég?

1. Amennyiben korábban a .hu Nyilvántartásban bejegyezett domain-használó jogutód nélkül megszűnt, azonban a megszűnése előtt rendelkezett a domain név átruházásáról egy másik magánszemély vagy jogi személy részére, azonban valamely oknál fogva nem került a tulajdonos váltás átvezetésre a .hu Nyilvántartásban, abban az esetben a korábban kelt szabályos dokumentumok szükségesek a tulajdonos váltási folyamat elindításához:
 
- a .hu Nyilvántartásban bejegyezett domain-használó jogutód nélkül megszűnése előtt kelt domain név lemondó nyilatkozat
- lemondó fél aláírási címpéldánya
- új tulajdonos aláírási címpéldánya vagy magánszemély tulajdonos esetében Személyi nyilatkozat
- a .hu domain név tulajdonos válás aktuális árlista szerinti adminisztrációs díja
 
2. Amennyiben korábban a .hu Nyilvántartásban bejegyezett domain-használó jogutód nélkül megszűnt és a megszűnése előtt nem rendelkezett a domain név átruházásáról egy másik magánszemély vagy jogi személy részére, abban az esetben a domain névnek nincs tulajdonosa, mely tényt a .hu központi Nyilvántartásban jeleznünk kell.
30 nap áll rendelkezésre a helyzet tisztázására, mely idő alatt akár a DRSZ 3.7 pontjában leírt eljárás is lefolytatható.
Amennyiben a helyzet rendezése sikertelen, úgy a szerződés megszűnésének tényét a .hu központi Nyilvántartásban rögzíteni.
A jelzést követően 30 nap áll rendelkezésre, majd a domain nevet Felmondás státuszba kell helyeznünk a DRSZ 3.7 pontja szerint.
 
Ezen időszak alatt lehetséges nyilatkozni a megszűnt cég domain nevét használó magánszemélynek vagy cégnek:
hogy nincs tudomása arról, hogy a domain névnek a domain nyilvántartásban bejegyzett domain-használója a törlését megelőzően, a fenti domain nevet bárkire átruházta volna, és hogy a fenti domain-használó jogerős törlése óta folyamatosan az általa képviselt szervezet használja a domain nevet.
 
A DRSZ 3.7 pontja szerinti eljárásról bővebben ide kattintva vagy a .hu domain Nyilvántartó oldalán olvashat.
 
 Az eljárás indításához szükséges nyomtatvány letölthető:
 - cég esetében
 - magánszemély esetében
 
 Amennyiben nem tud az új domain-használó igazolást küldeni, abban az esetben a domain név a felmondás státuszba kerül, majd törlés előtti parkolás státuszba, ezt követően törlik a .hu Nyilvántartásból.
 
Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal