Nem lehet csatlakozni a MySQL adatbázishoz a WordPress áttelepítése után

Ha a WordPress tartalom kezelővel létrehozott webhelyét egy másik webtárhelyre (pl. cégünkhöz) migrálja, ill. ha a WordPress-t más domainnévhez kell használnia, mint amelyre telepítve volt, előfordulhat, hogy a WordPress nem tud csatlakozni a MySQL adatbázishoz. A probléma akkor is előfordulhat, ha a MySQL adatbázishoz való csatlakozáshoz szükséges adatok helyesek a wp-config.php konfigurációs fájlban.

Ezt a problémát a wp-config.php fájl okozza, vagy egyik része, az úgynevezett biztonsági kulcsok. A konfigurációs fájl részében lásd alább a WordPress titkosított biztonsági kulcsokat tárol, amelyek többek között megnehezítik a jelszavak rendszerbe való sikeres feltörését.

A WordPress migrálásakor a konfigurációs fájlnak ez az a része is, amely lehetetlenné teszi a MySQL adatbázishoz való csatlakozást más domain néven, vagy egy másik web- és adatbázisszerverre való migrációkor.

A MySQL adatbázissal való kapcsolat helyreállításának egyszerű megoldása a következő néhány lépésből áll:

1.) FTP-n nevezze át a wp-config.php fájlt, például wp-config-old.php-re (az FTP-hez való csatlakozás például a következőképpen valósítható meg ).

2.) Nevezze át a wp-config-sample.php fájlt wp-config.php-re (ez egy új, jelenleg használt konfigurációs fájlt hoz létre, amely a minta konfigurációs fájlból kapcsolódik a MySQL adatbázishoz). Ha ez a fájl nem található meg FTP-n, akkor a wp-config-sample.php új kapcsolati szkriptet kell használni, amely a https://wordpress.org/ címen elérhető telepítőcsomagból szerezhető be.

3.) Szerkessze ezt az új konfigurációs fájlt és töltse ki az aktuális MySQL hozzáférési adatokkal (ha nem ismeri a MySQL adatbázis adatait, akkor az admin.forpsi.hu oldalon tudja kiküldetni).

4.) Ellenőrizze a sort a feltüntetett táblázat előtaggal, és ha eltér, állítsa be a táblázat előtagját a WordPress által ténylegesen használthoz (a táblázat előtagja megtalálható például a https://webmysql.forpsi.hu oldalon az adott adatbázisban).

Egy ilyen új konfigurációs fájl létrehozása után a biztonsági kulcsokat tartalmazó sorok üresek lesznek, és a WordPress ismét csatlakozhat a MySQL adatbázishoz. A WordPress ezután új biztonsági kulcsokat generál.

Példa arra, hogyan nézhetnek ki a biztonsági kulcsok egy konfigurációs fájlban:

Példa az üres biztonsági kulcsok megjelenésére:


Hol és hogyan kell kitölteni a MySQL adatbázishoz való hozzáférést a konfigurációs fájlban :


A következő helyen lehetséges a táblázat előtagjának módosítása a konfigurációs fájlban: