Biztonsági beállítások az adminisztrációs felület belépéséhez

A hagyományos felhasználónév- és jelszó biztonság mellett a FORPSI adminisztrációs felület IP cím/tartomány és a GeoIP szerint is lehetővé teszi a belépés korlátozását.
Ez jelentősen növeli a hozzáférés biztonságát, hiszen az adminisztrációs felületre történő belépéshez nem csak a helyes bejelentkezési név és jelszó megadása szükséges, hanem csak az előre engedélyezett IP-címről, vagy a GeoIP beállításokban megadott országokból lehetséges a belépés. Ez lehetővé teszi az adminisztrációhoz való hozzáférés szűkítését. Ekkor az adminisztráció a megfelelő jelszó és bejelentkezés után sem lesz elérhető ha a feltételek nem teljesülnek.
 
Ha beszeretné állítani az IP-cím / GeoIP blokkolás biztonsági beállításokat, kövesse az alábbi lépéseket:
 
1. Jelentkezzen be az admin.forpsi.hu oldalon a felhasználónevével és jelszavával.
2. Kattintson a "Beállítások" linkre.
3. Jelölje be a „IP cím szerinti belépés korlátozás engedélyezése” opciót.
         Az „IP hozzáadása” mezőben adja meg azokat az IP-címeket, amelyek megadását engedélyezni kell.
         Megadhat egyedi IPv4-et vagy IPv6-ot, valamint tartományt (CIDR).
4. Válassza az "ország (GeoIP) szerinti belépés korlátozás engedélyezése" lehetőséget.
         Az "Ország hozzáadás" opcióban válassza ki az engedélyezett országokat.
 
 Ha IP címek és GeoIP szerint is aktiválja a bejelentkezést, akkor mindkét beállítás aktív.
 
 Például beállíthat egy bejelentkezést egy adott külföldi IP-címről, például Németországból (DE), és engedélyezheti a Cseh Köztársaságból (CZ) történő bejelentkezést a GeoIP-ben.
 Ekkor adott IP-címről, valamint az egész Csehországból is be lehet majd jelentkezni az ügyfél fiókjába.
 


 
Az ügyfélfiók beállításai között megtalálja az alapvető információkat a legutóbbi bejelentkezési kísérletekről, valamint a bejelentkezési értesítések küldésének lehetőségéről az elsődleges kapcsolattartó e-mail címére *:
 
Az értesítő e-mail alapvető információkat (dátum, idő, IP cím, böngésző) tartalmaz az ügyfélfiókba történő sikeres bejelentkezésről.
 
* A lista nem tartalmazza a support.forpsi.hu webhelyen keresztüli bejelentkezéseket, mivel az egy harmadik féltől származó megoldás és nem támogatja ezt a lehetőséget.

Megjegyzés: Abban az esetben, ha problémát tapasztal a fiókjába történő belépésnél, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal.