Honnan tudhatom meg, hogy az e-mail fiókom megtelt?

Az e-mailek kézbesíthetetlenségének gyakran az az oka, hogy a postafiók megtelt (erről általában a küldők egy visszapattanó üzenet formájában értesülnek). Ha nem archiválja rendszeresen a leveleit, akkor érdemes folyamatosan ellenőrizni a beérkező levelek kvótáját. Mivel levelezőszervereink nem küldenek teljes postafiók-értesítést, a levelezőprogramban elérhető eszközöket kell használni (kivéve a Microsoft levelezőprogramjait – Outlook, Outlook Express, Mail for Windows 10).

Webmail
A webmailre belépve azonnal megtekinthető a fiók foglaltsága a felhasználónál
vagy a Beállítások menüben a Fiók információk részen.

 

Thunderbird
A Thunderbird lehetővé teszi a postafiókkvóta megtekintését, ha jobb gombbal kattint, például a Beérkezett üzenetek> Tulajdonságok - Kvóta fülre.
Az új verziókban a kvótainformációk az állapotsorban is megjelennek.

Apple Mail
A jobb gombbal bármely mappára kattintva tájékozódhat postafiók teljes tárhelyméretéről. Válassza a fiók formációk lekérése lehetőséget a helyi menüből. A megnyíló ablakban lépjen a tárhely használat lapra.

Outlook
A Microsoft levelezőprogramjainak egyike sem képes grafikusan megjeleníteni a teljes IMAP postaláda méretet (még ingyenes, harmadik féltől származó kiegészítőkkel sem). Ez a funkció csak Exchange-fiók használata esetén érhető el.
Az egyik módja annak, hogy meghatározzuk az IMAP fiók üzeneteinek méretét a tömörített személyes mappa adatfájljának megtekintése. Előfordulhat azonban, hogy az észlelt méret nem egyezik pontosan a kiszolgálón lévő postafiók tényleges méretével.

Kattintson a jobb gombbal a fiók nevére. A helyi menüből válassza az Adatfájlok tulajdonságai lehetőséget.
A tulajdonságok ablakában először kattintson a Speciális gombra, majd az új ablakban válassza a Tömörítés lehetőséget.
Ha a tömörítés befejeződött, zárja be az Outlook-Adatfájl beállításai ablakot és kattintson a Mappa mérete gombra a Tulajdonságok ablakban.