Automatikus levelezőkliens beállítás

...:: Az Outlook esetében ez a cikk inkább a haladóbb felhasználóknak szól ::...

Az AUTODISCOVER (Outlook-hoz) és AUTOCONFIG (Thunderbird-höz) DNS rekordok az e-mail fiók automatikus konfigurálására szolgálnak az e-mail kliensben.
autoconfig.valami.hu CNAME autoconfig.forpsi.com 
autodiscover.valami.hu CNAME autodiscover.forpsi.com
Ha ezek a rekordok még nincsenek beállítva, akkor a DNS rekordok hozzáadásáról szóló cikk szerint elvégezheti a beállítást.

Kliens beállítása
Outlook
Az Outlook korábbi verzióiban (2007, 2010, 2013, 2016) az Új fiók hozzáadása varázslót elsősorban az automatikus konfiguráció használatára választották. Csak írja be a nevét, címét és jelszavát.
Az automatikus fiókkonfiguráció nem használható a Microsoft 365 előre fizetett verziójában az új, egyszerűsített varázslóval. Használatához kapcsolja ki az egyszerűsített varázslót, és a megfelelő beállítások elvégzése után próbálja meg hozzáadni a fiókot.

Thunderbird
Itt az automata beállítás gond nélkül működik. A név, cím és jelszó megadása után az automatikus konfiguráló lekéri a szerverek címeit és beállításait, és lehetővé teszi a fiók típusának kiválasztását. IMAP választása esetén viszont további kézi beállítások is szükségesek lehetnek.

Megjegyzések az automatikus konfiguráció funkciókhoz
Az automatikus konfiguráció nem ad meg útvonalat az INBOX gyökér mappához.
Outlook - a varázslóból való kilépés előtt jelölje be a Fiókbeállítások módosítása opciót, lépjen a További fiókbeállítások és a Speciális fülre.
Thunderbird - a varázsló befejezése előtt kattintson a következőkre: Kézi beállítás > Speciális beállítások > Speciális postafiók-beállítások, és írja be az INBOX szót az IMAP-kiszolgáló könyvtár mezőjébe.

Nem lehet hozzáadni automatikusan POP3-fiókot az Outlookhoz
A varázsló IMAP fiókot állít be. A POP3-ra váltáshoz jelölje be a Fiókbeállítások módosítása opciót.