Hogyan tudom igazolni / ellenőrizni, hogy én vagyok egy .hu domain hivatalosan bejegyzett domain-használója?

Ha egy magánszemélynek, vagy cégnek valamilyen okból szüksége van arra, hogy igazolja annak tényét, hogy ő a domain hivatalosan bejegyzett domain-használója, pl. át szeretné ruházni (eladni) a domain használati jogát. 

A GDPR szabályok miatt a domain kereső nem mutatja meg a domain-használó adatait, ha az természetes személy (magánszemély), vagy természetes személyként rögzítették a Nyilvántartásban (egyéni vállalkozó).

Megkeressük a domain név Regisztrátorát (vagy bármely más Regisztrátor szervezetet) és megkérjük arra, hogy kérjen le számunkra a Nyilvántartótól egy igazolást. Fontos, hogy a nyilvántartásban rögzítve legyen az email címünk, mert erre az email címre fog érkezni az igazolás! (Az email címet a saját regisztrátoron keresztül lehetséges csak pótolni, illetve frissíteni). 

A Regisztrátor megvizsgálja a kérelmet és elvégzi a feladatát, ekkor a .hu Nyilvántartásban szereplő tulajdonosi email címre a tulajdonos kap egy emailt a Nyilvántartótól (a noreply@nic.hu címről), melyben van egy ideiglenes link, mely 72 óráig elérhető. 

Ezen idő alatt a linken meg tudja nézni a Nyilvántartó által nyilvántartott domain-használói adatokat. Az oldal a domain-használó nyilvántartott adataival a Nyilvántartó weboldalán jelenik meg, így hiteles.


Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal