Elkapós email

Az Elkapós email szolgáltatás biztosítja, hogy a domain nevéhez nem létező e-mail címekre küldött e-mailek kézbesítése is megtörténjen. Ezért, ha például a forpsitest.hu domain esetében beállítja az admin@forpsitest.hu címet, bármelyik nem létező e-mail címre küldött üzenetet az ADMIN fiókjába juttatja el. Az elkapós e-mail a domain e-mail és Webtárhely szolgáltatáshoz kiegészítőként rendelhető meg, az Ügyfélfiókba belépve. A rendeléshez kérjük jelentkezzen be az Ügyfélfiókjába, és a Webtárhely menüpontban válassza ki azt a szolgáltatást, amelyhez elkapós e-mailt kíván rendelni. 


Válassza ki az E-mail fület és a szerverek listája alatt kattintson a [kiegészítő szolgáltatások megrendelése (e-mail)] linkre. Az elérhető kiegészítők listájában görgessen az E-mail szolgáltatások elemhez.Jelölje be a megfelelő opciót, és válassza ki azt a postaládát, amelyhez be szeretné állítani a szolgáltatást. 


Ha a postafiók, amelyre szeretné beállítani nincs a listában, kérjük hozza létre. A kiegészítő a szolgáltatás lejártáig lesz ki számlázva, a következő időszakra pedig együtt számlázza a rendszer. 

Megjegyzések:

  • Ha nincs beállítva az elkapós email, akkor a nem létező címekre küldött összes levél a feladó címeként megadott címre fog visszapattanni. Ennek címnek azonban nem feltétlenül az igazi feladónak kell lennie. Néhány e-mail (spam, adathalászat) esetében a feladó címe meghamisított, a kézbesítetlen hibaüzenetek ezután visszakerülnek az "ártatlan" feladó postaládájába, akinek a címét használták. A helyzet eljuthat odáig, hogy nagyszámú üzenet érkezik az e-mail címre. Ilyen esetben érdemes SPF rekordot beállítani.
  • Ha beállítja az elkapós e-mailt, akkor nem csak azokat az e-maileket juttatja el a beérkező levelek mappájába, amelyekben a feladó hibás e-mail címet adott meg (amelyeket szeretne megkapni), hanem számos, automatikusan generált e-mailt is  jellemzően (spam, adathalászat, vírusok stb.).    
  • A beérkező levelek nagyobb számban fognak megérkezni, ezért gyakrabban kell törölnie a régi üzeneteket, vagy le kell töltenie azokat a számítógépére anélkül, hogy a szerveren hagyna egy példányt.    
  • A nem létező email címek antispam beállításai nem módosíthatók. Az elkapós email fiókba érkező, spamként értékelt üzeneteknél az alapértelmezett szabály kerül alkalmazásra - kézbesíti a levelet és módosítja a tárgyat (beilleszti a tárgyba a SPAM szót).