Menü készítése a WordPress-szel

A személyre szabott menük lehetőséget adnak arra, hogy létrehozza a weblapon történő navigációt segítő, egyedi menürendszert, mely a fejlécben van az oldalsávban helyezkedhet el.

Navigációs menü készítéséhez:
1. Először válassza a "Megjelenés";
2. majd a " Menük" pontot:
A megnyíló képernyőn megtekinthetőek és szerkeszthetőek a már elkészült oldalak és kiválasztható(ak), hogy melyik(ek) szerepeljen(ek) a navigációs menüben.
 
Új menü létrehozása:
1. Kattintson a "hozzunk létre újat" hivatkozásra; 
2. Adja a meg menü nevét 
3. Kattintson a "Menü létrehozása" gombra:
A menü létrehozása után hozzárendelheti azt egy tetszőleges Oldalhoz, Bejegyzéshez, Saját hivatkozáshoz (mely akár külső weblapra is mutathat), valamint direkt elérést biztosíthat egy bizonyos Kategóriához. 
Az alábbi példában egy Oldalhoz hivatkozásaként fog funkcionálni az előbbiekben létrehozott menü.
4. Válassza ki, hogy mihez szeretné hozzárendelni a menüt;
5. Majd kattintson a „Hozzáadás a menühöz” gombra.
6. A háromszögre kattintva találja a menühöz tartozó beállításokat.
7. Alapesetben ebben a sorban (7.) a menühöz rendelt oldal, bejegyzés, stb. címe fog megjelenni, de lehetőség van ettől eltérő menü feliratot létrehozni.
8. Meg kell adni, hogy az oldal melyik menüszekciójába helyezze az adott menüt. A példában szereplő Sablon két menüt támogat, mi az elsődlegeset választottuk.
9. A beállítások elmentéséhez kattintson a „Menü mentése” gombra.
A menünk - alkalmazott Sablon szerinti - elsődleges helye a weboldal jobb felső része, itt található az imént létrehozott menü. Ne feledje: a menük alapesetben mindig látszanak, az oldal fix területeihez tartoznak az aktuálisan böngészett aloldaltól vagy bejegyzéstől függetlenül.
A menüre („Menü egyedi felirata”) kattintva a hozzárendelt oldal jelenik meg („Ez egy minta oldal”) és láthatjuk, hogy az oldal címe nem változott meg, csak a menü felirata (lásd 7. pont).
A "Menü megjelenési helyek kezelése" fül alatt kezelheti, hogy melyik menüt hol szeretné megjeleníteni: