Lehet-e törölni bármilyen WHOIS adatot a tulajdonosi/adminisztrátori kapcsolattartóból?

Nem lehet törölni a WHOIS kapcsolattartói adatokat, viszont elrejtheti azokat.
 
2018. május 25-től (a GDPR hatályba lépésétől) minden WHOIS kapcsolattartói adat rejtve van, így az eredeti adatok helyett az alábbiakban látható néhány adatot fogja látni (lásd a képek).


A fő nyilvántartó évente kétszer küld egy e-mailt, amelyben tájékoztatják Önt a rendelkezésre álló kapcsolattartói adatokról, és lehetőséget kínálnak az adatok frissítésére. Ezen adatokat a FORPSI segítségével frissítheti.

A nyilvántartásban szereplő adatok módosításához hiteles hibajegyet kell benyújtania. E kérelem alapján olyan változásokat hajtunk végre, amelyek biztosítják a domain elérhetőségét a jövőben. A fő nyilvántartó folyamatosan ellenőrzi az e-mailek elérhetőségét és a tulajdonos címének helyességét. Abban az esetben, ha hibát találnak, azonnal felszólítanak a javításra, máskülönben felfüggeszthetik vagy törölhetik domain nevet.

Javasoljuk, késedelem nélkül reagáljon ezekre az e-mailekre, ha bármilyen változtatást szeretne. Ha minden adat helyes, figyelmen kívül hagyhatja az e-mailt.

Ha a kapott e-mailek bármelyikében a kapcsolattartói adatai rejtettek (Data Protected vagy Data Disclosed), kérjük, válaszoljon az e-mailre, és egy linket küldünk a domain jelszavának cseréjéhez, ahol ellenőrizheti az összes kapcsolattartói adatot.