Mit kell tennem a Tucows adatok feldolgozására vonatkozó hozzájárulás üzenetével?

Az új európai szabályozás, amely GDPR néven is ismert, a főbb nyilvántartókat is érintették. A leginkább észlelhető változás az adatfeldolgozáshoz történő hozzájárulás. A legtöbb gTLD kapcsán használt nyilvántartó - Tucows (Open.Srs) üzeneteit akkor kapja meg egy ügyfél, amikor regisztrál egy új domaint vagy miután befejez egy átregisztrációt, esetleg megváltoztatta a kapcsolattartói adatait vagy megváltoztatta a domain tulajdonosát.
 Mindezekben az esetekben a felhasználónak döntenie kell, hogy elfogadja a Tucows (Open.Srs) központi nyilvántartó adatfeldolgozását vagy sem.
 
A főbb nyilvántartókat is érintették ezen változások. A leginkább észlelhető változás az adatfeldolgozáshoz történő hozzájárulás. A legtöbb gTLD kapcsán használt nyilvántartó - Tucows (Open.Srs) - néhány új üzenetet hozott létre, és elkezdte elküldeni azokat az ügyfeleknek. Ezeket az üzeneteket akkor kapja meg egy ügyfél, amikor regisztrál egy új domaint, miután befejez egy átregisztrációt, megváltoztatta a kapcsolattartói adatait vagy megváltoztatta a domain tulajdonosát - ez minden esetben új fiók létrehozását vagy meglévő fiók megváltoztatását jelenti. Mindezekben az esetekben a felhasználónak döntenie kell, hogy elfogadja a Tucows (Open.Srs) központi nyilvántartó adatfeldolgozását vagy sem.
 
Az alábbi képeken láthatja mit kell tenni, amikor egy ilyen üzenetet kap.
 
1. Új domain regisztrálását követően (gTLD - például .com, .net, .info, .online, .store stb.) egy üzenetet kap az alábbihoz hasonló szöveggel és egy linkkel. A link egy felületet nyit meg önnek, ahol hozzájárulását adhatja vagy visszavonhatja azt.2. A link egy felületre viszi (2. kép), ahol elolvashatja, miért kapta ezt az üzenetet, illetve láthatja a regisztrátor nevét (INTERNET CZ, a. s.) is a szövegben. A hozzájárulás megadása választható. Ön dönti el, hogy elfogadja az adatfeldolgozást vagy nem. A hozzájárulás megadása a segítségére lehet a jövőben. Ha elveszíti a hozzáférést a kapcsolattartó e-mail címéhez, elég nehéz azt változtatni anélkül, hogy ha az adatfeldolgozáshoz korábban nem járult hozzá.3. A domain tulajdonosának megváltozása esetén más hasonló üzeneteket fog kapni. Mindig Ön dönti el, hogy elfogadja-e az adatok feldolgozását vagy sem. A hozzájárulás megadása a legtöbb esetben nem szükséges a domain regisztrálás befejezéséhez. Az üzenetet csak a regisztráció után generálják és küldik el. Van néhány kivétel, ahol a regisztráció előtt kötelező a hozzájárulás megadása. Ilyen például a .cn domain (amelyet már nem kínálunk) vagy a .jp (amelyet más nyilvántartó biztosít).

Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal