DNSSEC .hu domain névhez

Mi a DNSSEC?

A DNSSEC a DNS (Domain Name System) egy fajta kiterjesztése, ami növeli a domain név szolgáltatás biztonságát. A DNSSEC biztosítja a felhasználókat, hogy a DNS-ről kapott információ a megfelelő forrásból érkezett, teljes volt és annak épsége nem volt veszélyeztetve az átvitel során. A DNSSEC biztosítja a DNS adatok megbízhatóságát, megakadályozva támadásokat, mint például adathalászat és még sok más.

A DNSSEC kiküszöbölheti a következő kockázatokat:
- e-mail fiók visszaélés
- rés az anti-spam szűrőn a DNS ellenőrzésnél
- személyi adatok eltulajdonítása (felhasználó név és jelszó, hitelkártya adatok, stb.)
- támadás a weboldalán

Hol és hogyan kell beállítani a DNSSEC szolgáltatást?
A DNSSEC a .HU domain regisztráció során is kiválasztható.Később az adminisztrációs felületén tudja aktiválni – a domain résznél - "DNSSEC bekapcsolása".
A kikapcsolás ugyanezen a módon történik. A DNSSEC védelem aktiválása ingyenes és alapértelmezetten megtörténik az új és a régi domain neveknél is, de a funkció kikapcsolása is választható..

Amennyiben a domain névhez nem a Forpsi, hanem saját vagy más szolgáltató névszervereit használja vagy fogja használni, a névszervereket előre be kell konfigurálni. A technikai ellenőrzést ezen az oldalon végezheti el.
A DNSSEC beállítását hiteles kérésben lehet kérni, amit az ilyen esetekben manuálisan kapcsolunk be a központi nyilvántartásban. A frissülés általában egy órát vesz igénybe.