Ingyenes DV SSL tanúsítvány

Az SSL (Secure Sockets Layer) egy protokoll, amely a biztonságos adatátvitelt teszi lehetővé az alkalmazások részére.

A DV (Domain validated) SSL tanúsítvány ingyenes minden aktív Forpsi (Linux vagy Windows) webtárhelyhez. A szolgáltatás nem aktív alapértelmezetten, de önállóan aktiválható és a DV SSL tanúsítvány megújítása ingyenes. A tanúsítvány aktiválásának és használatbavételének feltételeit lásd alább.

A következő rész bemutatja a szolgáltatás általános jellemzőit, a telepítés folyamatát, az eltávolítást és tanúsítvány visszavonását és a lejáratkori automatikus megújítását:


----------
1.
A DV (Domain Validated) SSL tanúsítvány ellenőrzi és biztosítja, hogy a domain az igénylő tulajdonában vagy kezelésében van.
A tanúsítvány a munkamenet titkosítását 128bites vagy magasabb kulcsokkal teszi lehetővé így a weboldal vagy webshop látogató biztonságosan küldhet információkat vagy végezhetnek online tranzakciókat.

 

2017 januárjától a Google minden "HTTP" weboldalt nem biztonságosként jelez, így egy HTTPS webcím megléte nemcsak nagyobb biztonságot, de jobb láthatóságot is biztosít a keresőmotorokban.
 A tanúsítvány kibocsátása előtt a CA (Certification Autorithy) előzetes biztonsági ellenőrzést végez az érintett webhelyen és ha az sérült, a tanúsítvány nem kerül kibocsátásra. Google Biztonságos Böngészés egy biztonsági eszköz, azzal a céllal, hogy biztosítsa a hálózat biztonságát, megvédve a hacker és az adathalász támadások ellen. Ezzel kapcsolatosan javasoljuk, olvassa el a kapcsolódó cikket.

 

Az SSL tanúsítvány használata egyszerre két biztonsági szolgáltatást nyújt:

 

• Biztonságos csatorna: minden a weboldal és a végfelhasználó között továbbított minden adat titkosított, és csak a kapcsolat alatt lehet visszafejteni. Akik nem vesznek részt a kapcsolatban nem tudják fogadni vagy értelmezni az adatokat.

 

• Szerver hitelesítés: a felhasználó ellenőrizheti a honlap azonosságát és hitelességét, amelyhez csatlakozik.

A DV SSL tanúsítvány kiállítása és telepítése legfeljebb 2 órát vesz igénybe és nem szükséges hozzá egyéb dokumentumok küldése.

A tanúsítvány nem támogatja az IDN neveket (pl. a magyar ékezetes domain neveket) és csak másod és harmadszintű nevekhez vehető igénybe (pl. valami.hu, valami.valami.hu), másodszintű végződések kivételt képezhetnek (pl. .co.hu).

----------
2.
A DV SSL tanúsítványt az Ügyfél adminisztrációs oldalon, bejelentkezés után tudja hozzáadni.
A belépés után, válassza ki a baloldali menüsorból a Webtárhelyek menüpontot.

Ezután a megjelenő webtárhely oldalon fogja látni a tárhelyek listáját. A listából válassza ki a tárhelyét, amelyhez szeretne tanúsítványt hozzáadni, majd kattintson a tárhely nevére.
Ezen az oldalon láthatóak lesznek a web részletek, az Alap információk oldal fog megjelenni. Az SSL tanúsítvány sorában, kattintson a DV SSL telepíthető melletti Kezelés linkre.

Az SSL tanúsítvány lapon jelölje be az Egyetértek az SSL tanúsítványokkal kapcsolatos szerződési feltételekkel lehetőséget, ezután kattintson a Tanúsítvány igénylése gombra.

Ha az igénylés folyamata lezajlott, akkor rendszerünk küld e-mailben egy értesítést, hogy a tanúsítvány készen áll a telepítésre. Ha ez az e-mail megérkezett az Ügyfél adminisztrációs felületen is látható lesz ez az üzenet.

Ha a fenti üzenetet látja, akkor kattintson a Kezelés gombra, majd az SSL tanúsítvány oldalon a Telepítés gombra.

Ha a Telepítés megtörtént, akkor a Rendszer ismételten küld egy értesítést, hogy az SSL tanúsítvány sikeresen telepítésre került. A telepítéshez szükséges idő maximum 2 óra.
Ha a telepítés sikeres volt akkor a Telepítés gomb helyett az oldalon az Eltávolítás gomb fog megjelenni, illetve a Státusz oszlopban a telepítve lesz látható.

Bármikor lehetőség van eltávolítani és visszavonni a tanúsítványt, amelyekről a következő bekezdésekben olvashatnak.

----------
3.
A DV SSL tanúsítványt az Ügyfél adminisztrációs oldalon, bejelentkezés után tudja eltávolítani.
Ha elszeretné távolítani a tanúsítványt kattintson a Kezelés, majd az Eltávolítás gombra.

Ezután meg kell várni az eltávolítást, ami maximum 2 órát vesz igénybe.
Ha a tanúsítvány eltávolítása megtörtént a státusza a következőre változik: Nincs telepítve.
A Telepítés gombra kattintva ismételten lehet telepíteni a tanúsítványt.

----------
4.
Ha visszavonja a tanúsítványt, akkor a tanúsítványt kiállító szerv érvényteleníti azt. Ha azt szeretné, hogy újra lehessen telepíteni akkor ismételten igényelni kell.
A DV SSL tanúsítványt az Ügyfél adminisztrációs oldalon, bejelentkezés után a Kezelés részen tudja visszavonni.

Ha még nem történt meg az Eltávolítás, akkor először ajánlott a tanúsítvány eltávolítása majd ezután a visszavonása.
A Tanúsítvány visszavonása gombra kattintás után a felugró ablakban az OK gombra kell kattintani.

Ha a visszavonás megtörtént akkor a következőt kell látnia az SSL tanúsítvány oldalon:

A visszavonástól számított 2 hétig nem lehet kérni új tanúsítványt.

----------
5.
A DV SSL tanúsítvány érvényessége 1 év a kibocsátás dátumától számítva; így annak lejárata különbözik a domain lejáratától, amelyhez igényelték azt.
 
 Ha a tanúsítványt visszavonják majd újratelepítik, a lejárati dátumot az újra kibocsátás dátumától kell számítani.
 A visszavonás részleteiről tekintse meg A DV SSL tanúsítvány visszavonása leírást.

 
 A lejárat előtt 7 nappal a szolgáltató automatikusan és ingyenesen kiállítja az új tanúsítványt, ha a következő feltételek teljesülnek:

 

 • A domain a Forpsinál van regisztrálva
 • A weboldal nem sérült
 • A domain nincs lejárva
 • A tanúsítvány telepítve van a második és harmadik szint legalább egyikén
 • A tanúsítvány nincs lejárva
 • A tanúsítványt nem vonták vissza


Ha a webhely sérült és nem lehet új tanúsítványt kiállítani, a Forpsi e-mailben értesíti az ügyfelet. Ilyen esetben ellenőrizni és javítani kell a problémát. További információkért a webhely biztonságának ellenőrzéséről, tekintse meg a kapcsolódó útmutatót.
 Miután a helyzet rendeződött, kérhető az új DV SSL tanúsítvány kibocsátása, a DV SSL tanúsítvány telepítése című leírás szerint.


----------
6.
Az ingyenes DV SSL tanúsítványt a BlazeArts Kft azon ügyfelei vehetik igénybe, akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:

 • a BlazeArts Kft. (Forpsi) a domain (nem IDN) regisztrátora
 • a domain Forpsi névszervereken működik, valamint a beállított A rekordja Forpsi webtárhelyre mutat
 • a domain és a webtárhely fő kapcsolattartója megegyezik
 • a BlazeArts Kft. (Forpsi) a webtárhely szolgáltató (az e-mail hosting, valamint a dedikált szerver szolgáltatások az ajánlat részét nem képezik)
 • a webtárhely szolgáltatáshoz nem tartozik már megrendelt és aktivált (például Let's Encrypt) SSL tanúsítvány.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, az ingyenes DV SSL tanúsítvány díjmentesen aktiválhatóvá válik az ügyféloldalon keresztül. Ezt a „Domain Validated” (wildcard) tanúsítványt az olasz tanúsítvány szolgáltató, az Actalis S.p.a. állítja ki. A tanúsítvány minden, a webtárhelyen létrehozott aldomain esetében is használható. Az ún. Privát Kulcs (Private Key) exportálására nincs lehetőség, a tanúsítvány csak Forpsi webtárhellyel használható.

Az aktiválást követően a tanúsítvány egy évre lesz aktív. A lejárat előtt a telepítési feltételek ellenőrzésre kerülnek. Ha minden feltétel ismételten teljesül, a tanúsítvány automatikusan egy évre meghosszabbodik.

Az érvényesség ideje alatt ügyfelünk bármikor eltávolíthatja a tanúsítványt (ebben az esetben a tanúsítvány érvényes marad), visszavonhatja vagy érvénytelenítheti – a tanúsítvány érvényessége ekkor felfüggesztésre kerül. A felfüggesztést követően egy 14 napos periódus lép érvénybe, amelyet követően a tanúsítvány ismételten igényelhetővé válik.

Ha a webtárhely szolgáltatáshoz tartozik már megrendelt és aktivált (például Let's Encrypt) SSL tanúsítvány, az ingyenes tanúsítvány általában annak lejáratáig nem igényelhető. Ebben az esetben az ingyenes DV SSL tanúsítvány használata érdekében akár soron kívül, akár fizetett tanúsítvány és a webtárhely szolgáltatás lejárati határidejét megelőző pár napban legyen szíves felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a módosítással kapcsolatban!

----------

Megjegyzés: A tanúsítványhoz SSL Seal Code -t nem tudunk biztosítani.