Ingyenes DV SSL tanúsítvány

Az SSL (Secure Sockets Layer) egy protokoll, amely a biztonságos adatátvitelt teszi lehetővé az alkalmazások részére.

A DV (Domain validated) SSL tanúsítvány ingyenes minden aktív Forpsi (Linux vagy Windows) webtárhelyhez. A szolgáltatás nem aktív alapértelmezetten, de önállóan aktiválható és a DV SSL tanúsítvány megújítása ingyenes. A tanúsítvány aktiválásának és használatbavételének feltételeit lásd alább.

A következő rész bemutatja a szolgáltatás általános jellemzőit, a telepítés folyamatát, az eltávolítást és tanúsítvány visszavonását és a lejáratkori automatikus megújítását:


----------
1.
A DV (Domain Validated) SSL tanúsítvány ellenőrzi és biztosítja, hogy a domain az igénylő tulajdonában vagy kezelésében van.
A tanúsítvány a munkamenet tikosítását 128bites vagy magasabb kulcsokkal teszi lehetővé így a weboldal vagy webshop látogató biztonságosan küldhet információkat vagy végezhetnek online tranzakciókat.

 

2017 januárjától a Google minden "HTTP" weboldalt nem biztonságosként jelez, így egy HTTPS webcím megléte nemcsak nagyobb biztonságot, de jobb láthatóságot is biztosít a keresőmotorokban.
 A tanúsítvány kibocsátása előtt a CA (Certification Autorithy) előzetes biztonsági ellenőrzést végez az érintett webhelyen és ha az sérült, a tanúsítvány nem kerül kibocsátásra. Google Biztonságos Böngészés egy biztonsági eszköz, azzal a céllal, hogy biztosítsa a hálózat biztonságát, megvédve a hacker és az adathalász támadások ellen. Ezzel kapcsolatosan javasoljuk, olvassa el a kapcsolódó cikket.

 

Az SSL tanúsítvány használata egyszerre két biztonsági szolgáltatást nyújt:

 

• Biztonságos csatorna: minden a weboldal és a végfelhasználó között továbbított minden adat titkosított, és csak a kapcsolat alatt lehet visszafejteni. Akik nem vesznek részt a kapcsolatban nem tudják fogadni vagy értelmezni az adatokat.

 

• Szerver hitelesítés: a felhasználó ellenőrizheti a honlap azonosságát és hitelességét, amelyhez csatlakozik.

A DV SSL tanúsítvány kiállítása és telepítése legfeljebb 2 órát vesz igénybe és nem szükséges hozzá egyéb dokumentumok küldése.

A tanúsítvány nem támogatja az IDN neveket (pl. a magyar ékezetes domain neveket) és csak másod és harmadszintű nevekhez vehető igénybe (pl. valami.hu, valami.valami.hu), másodszintű végződések kivételt képezhetnek (pl. .co.hu).

----------
2.
A DV SSL tanúsítványt az Ügyfél adminisztrációs oldalon, bejelentkezés után tudja hozzáadni.
A belépés után, válassza ki a baloldali menüsorból a Webtárhelyek menüpontot.

Ezután a megjelenő webtárhely oldalon fogja látni a tárhelyek listáját. A listából válassza ki a tárhelyét, amelyhez szeretne tanúsítványt hozzáadni, majd kattintson a tárhely nevére.
Ezen az oldalon láthatóak lesznek a web részletek, az Alap információk oldal fog megjelenni. Az SSL tanúsítvány sorában, kattintson a DV SSL telepíthető melletti Kezelés linkre.

Az SSL tanúsítvány lapon jelölje be az Egyetértek az SSL tanúsítványokkal kapcsolatos szerződési feltételekkel lehetőséget, ezután kattintson a Tanúsítvány igénylése gombra.

Ha az igénylés folyamata lezajlott, akkor rendszerünk küld e-mailben egy értesítést, hogy a tanúsítvány készen áll a telepítésre. Ha ez az e-mail megérkezett az Ügyfél adminisztrációs felületen is látható lesz ez az üzenet.

Ha a fenti üzenetet látja, akkor kattintson a Kezelés gombra, majd az SSL tanúsítvány oldalon a Telepítés gombra.

Ha a Telepítés megtörtént, akkor a Rendszer ismételten küld egy értesítést, hogy az SSL tanúsítvány sikeresen telepítésre került. A telepítéshez szükséges idő maximum 2 óra.
Ha a telepítés sikeres volt akkor a Telepítés gomb helyett az oldalon az Eltávolítás gomb fog megjelenni, illetve a Státusz oszlopban a telepítve lesz látható.

Bármikor lehetőség van eltávolítani és visszavonni a tanúsítványt, amelyekről a következő bekezdésekben olvashatnak.

----------
3.
A DV SSL tanúsítványt az Ügyfél adminisztrációs oldalon, bejelentkezés után tudja eltávolítani.
Ha elszeretné távolítani a tanúsítványt kattintson a Kezelés, majd az Eltávolítás gombra.

Ezután meg kell várni az eltávolítást, ami maximum 2 órát vesz igénybe.
Ha a tanúsítvány eltávolítása megtörtént a státusza a következőre változik: Nincs telepítve.
A Telepítés gombra kattintva ismételten lehet telepíteni a tanúsítványt.

----------
4.
Ha visszavonja a tanúsítványt, akkor a tanúsítványt kiállító szerv érvényteleníti azt. Ha azt szeretné, hogy újra lehessen telepíteni akkor ismételten igényelni kell.
A DV SSL tanúsítványt az Ügyfél adminisztrációs oldalon, bejelentkezés után a Kezelés részen tudja visszavonni.

Ha még nem történt meg az Eltávolítás, akkor először ajánlott a tanúsítvány eltávolítása majd ezután a visszavonása.
A Tanúsítvány visszavonása gombra kattintás után a felugró ablakban az OK gombra kell kattintani.

Ha a visszavonás megtörtént akkor a következőt kell látnia az SSL tanúsítvány oldalon:

A visszavonástól számított 2 hétig nem lehet kérni új tanúsítványt.

----------
5.
A DV SSL tanúsítvány érvényessége 1 év a kibocsátás dátumától számítva; így annak lejárata különbözik a domain lejáratától, amelyhez igényelték azt.
 
 Ha a tanúsítványt visszavonják majd újratelepítik, a lejárati dátumot az újra kibocsátás dátumától kell számítani.
 A visszavonás részleteiről tekintse meg A DV SSL tanúsítvány visszavonása leírást.

 
 A lejárat előtt 7 nappal a szolgáltató automatikusan és ingyenesen kiállítja az új tanúsítványt, ha a következő feltételek teljesülnek:

 

 • A domain a Forpsinál van regisztrálva
 • A weboldal nem sérült
 • A domain nincs lejárva
 • A tanúsítvány telepítve van a második és harmadik szint legalább egyikén
 • A tanúsítvány nincs lejárva
 • A tanúsítványt nem vonták vissza


Ha a webhely sérült és nem lehet új tanúsítványt kiállítani, a Forpsi e-mailben értesíti az ügyfelet. Ilyen esetben ellenőrizni és javítani kell a problémát. További információkért a webhely biztonságának ellenőrzéséről, tekintse meg a kapcsolódó útmutatót.
 Miután a helyzet rendeződött, kérhető az új DV SSL tanúsítvány kibocsátása, a DV SSL tanúsítvány telepítése című leírás szerint.


----------
6.
Az ingyenes DV SSL tanúsítványt a BlazeArts Kft azon ügyfelei vehetik igénybe, akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:

 • a BlazeArts Kft. (Forpsi) a domain (nem IDN) regisztrátora
 • a domain Forpsi névszervereken működik, valamint a beállított A rekordja Forpsi webtárhelyre mutat
 • a domain és a webtárhely fő kapcsolattartója megegyezik
 • a BlazeArts Kft. (Forpsi) a webtárhely szolgáltató (az e-mail hosting, valamint a dedikált szerver szolgáltatások az ajánlat részét nem képezik)
 • a webtárhely szolgáltatáshoz nem tartozik már megrendelt és aktivált (például Let's Encrypt) SSL tanúsítvány.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, az ingyenes DV SSL tanúsítvány díjmentesen aktiválhatóvá válik az ügyféloldalon keresztül. Ezt a „Domain Validated” tanúsítványt az olasz tanúsítvány szolgáltató, az Actalis S.p.a. állítja ki. A tanúsítvány minden, a webtárhelyen létrehozott aldomain esetében is használható. Az ún. Privát Kulcs (Private Key) exportálására nincs lehetőség, a tanúsítvány csak Forpsi webtárhellyel használható.

Az aktiválást követően a tanúsítvány egy évre lesz aktív. A lejárat előtt a telepítési feltételek ellenőrzésre kerülnek. Ha minden feltétel ismételten teljesül, a tanúsítvány automatikusan egy évre meghosszabbodik.

Az érvényesség ideje alatt ügyfelünk bármikor eltávolíthatja a tanúsítványt (ebben az esetben a tanúsítvány érvényes marad), visszavonhatja vagy érvénytelenítheti – a tanúsítvány érvényessége ekkor felfüggesztésre kerül. A felfüggesztést követően egy 14 napos periódus lép érvénybe, amelyet követően a tanúsítvány ismételten igényelhetővé válik.

Ha a webtárhely szolgáltatáshoz tartozik már megrendelt és aktivált (például Let's Encrypt) SSL tanúsítvány, az ingyenes tanúsítvány annak lejáratáig nem igényelhető. Ebben az esetben az ingyenes DV SSL tanúsítvány használata érdekében a fizetett tanúsítvány és a webtárhely szolgáltatás lejárati határidejét megelőző pár napban legyen szíves felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a módosítással kapcsolatban!

----------

Megjegyzés: A tanúsítványhoz SSL Seal Code -t nem tudunk biztosítani.