Webhely nem biztonságos és / vagy részben nem működik miután aktiváltuk az SSL tanúsítványt

Mivel az oldalon aktív SSL tanúsítvány működik, a helyes működéshez fontos, hogy az összes elhelyezett tartalmat és szkriptet módosítani kell úgy, hogy HTTP helyett HTTPS-t használjon. A böngészőben azt fogja látni, hogy az oldal részben nem biztonságos, ha bármelyik hivatkozás, kép, javascript, css, betűtípus, iframe HTTPS helyett HTTP-t használ.

Ráadásul a megtekintéskor, ha az oldal nem biztonságos, a hivatkozások betöltése HTTP-vel történik HTTPS helyett, ez hibás működéshez és hibás megjelenítéshez vezethet.


Ha eltérő megjelenítést tapasztal, hibás a stílus vagy a működés, akkor a Javascript nincs betöltve a weblapon, ellenőrizni kell a böngésző konzoljában a hibákat, ami általában az F12 megnyomásával érhető el a billentyűzeten.


A használt böngészőtől és a tartalmak (képek, JavaScript, CSS, betűtípusok, iframe) nem biztonságos betöltésétől függően, az anomália különböző módokon fordulhat elő és az eredmények is eltérhetnek.


A következő listában meg tudja tekinteni, hogy a használt böngészőtől függően, milyen módokon fordulnak elő a jelzések:

Chrome:

Abban az esetben, ha rendellenesség van, a böngészőben a következő ikon jelenik meg, a megfelelő URL címmel, amellyel azt jelzi, hogy bizonyos tartalmak tiltva vannak.Internet Explorer:

Internet Explorernél általában egy üzenetet jelenít meg a böngésző az oldal alján:
Edge:

Az Edge az alábbi képet mutatja az URL mellett jobbra, ha bizonyos tartalmak tiltva vannak:
Firefox:

A Firefox esetében biztosítani kell, hogy az összes tartalom biztonságos legyen. Ha megtekinti a zöld lakatot, a bal oldalon az URL mellett rákattintva, a következő üzenet jelenik meg:

A Firefox blokkolta az oldal néhány nem biztonságos elemét.
Ha biztonságos a kapcsolat akkor a következő üzenet fog megjelenni:

0


Opera:


Ha Opera böngészőben a következő kép látható az URL mellett jobbra, akkor bizonyos tartalmak tiltva vannak: