Weblap biztonságának ellenőrzése - Biztonságos böngészés

A Google Biztonságos Böngészés Technológiája milliárdnyi URL-t néz át naponta potenciálisan veszélyt jelentő oldalakért. Amikor a rendszer nem biztonságos weboldalakat észlel, amelyek közül sok a legális webhely, de sérültek, figyelmeztetések jelennek meg a Google Keresőben és a böngészőkben.

Az SSL tanúsítvány generálása előtt, a CA (Certification Autorithy) előzetes biztonsági ellenőrzéseket végez a honlapon, és amennyiben az sérült, a tanúsítvány nem adható ki. Ha az ellenőrzést olyan honlapokon végezték, ahol a tanúsítvány már telepítve van, és azok sérültek, a tanúsítvány visszavonható.
Ebben az esetben csak a javítást követően lehet új tanúsítvány kiállítását kérni (a részleteket lásd a dedikált útmutatóban 10.1).

Google Biztonságos Böngészés egy biztonsági eszköz, azzal a céllal, hogy biztosítsa a hálózat biztonságát, megvédve a hacker és az adathalász támadások ellen. A weboldal biztonsági állapotának és kockázati típusainak vizsgálatához, bizonyos ellenőrzéseket kell végeznie, amelyekhez kövesse az alábbi lépéseket.

Lehetséges adatvédelmi és biztonsági veszélyek

A nem biztonságos oldalak, amelyek egyszerre jelentenek veszélyt a felhasználók személyes adataira és biztonságára, két kategóriába sorolhatók. Ha ezt a veszélyt észlelik, az maga után vonja a SSL tanúsítvány aktiválás sikertelenségét:

  • A kártékony webhelyek tartalmazhatnak olyan kódokat, amelyek rosszindulatú szoftvert telepítenek a felhasználó számítógépén. Hackerek felhasználhatják ezt a szoftvert a személyes adatok vagy a felhasználók bizalmas adatainak rögzítésére.
  • Az adathalász oldalak látszólag törvényesek, de megpróbálják megtéveszteni a felhasználókat a felhasználónév és jelszó beírásához vagy egyéb személyes adat megosztásához. Néhány gyakori példa, amikor a weboldalak bankok vagy online áruházak alakját veszik fel.

Megvizsgálhatja a weboldal állapotát és ellenőrizheti annak biztonságát az erre szolgáló Google oldallal.

További részletekért tekintse meg a Biztonságos Böngészési Útmutatót....

Malware megelőzés alapjai

A biztonságos webhely működtetéshez, javasoljuk végezze el a következőket:

  • Rendszeresen végezzen automatikus biztonsági mentést.
  • Mindig frissítse a szoftvert.
  • Tekintse át a biztonsági módszereket az összes alkalmazás, plugin, harmadik féltől származó szoftver stb. esetében, mielőtt telepíti a szerveren. Egyetlen szoftver vagy alkalmazás sebezhetősége befolyásolhatja a teljes webhely biztonságát.
  • Használjon erős jelszót, illetve követelje meg annak használatát.
  • Ellenőrizze a hozzáféréshez használt gépek, eszközök biztonsági állapotát (frissített operációs rendszer, böngésző).

Webhely megtisztítása

A honlap feltörése gyakran láthatatlan a felhasználók számára, de mindenki számára káros, aki megnézi az oldalt, beleértve a honlap tulajdonosát is. Például a honlap megfertőződhetett egy rosszindulatú kóddal, hogy ellopja a felhasználók személyes adatait, például jelszavakat vagy olyan adatokat, amelyek pénzügyi tranzakciókhoz szükségesek.

Ilyen esetben önnek kell intézkednie az oldal megtisztítására, ezért javasoljuk olvassa el a Google honlap helyreállítási eljárásait.