Az smtp.forpsi.com kiszolgálón kimenő e-mailek aláírása DKIM használatával

Az smtp.forpsi.com szerveren keresztül kimenő levelek aláírhatók DKIM használatával. A DKIM aláírás lehetővé teszi az ellenőrzését annak, hogy a küldő szerver jogosult üzenetet küldeni a domain névvel. A DKIM (DomainKeys Identified Mail) egy olyan technológia, amely egyfajta kriptográfiai azonosító módszerrel hitelesíti az üzenethez tartozó domain nevet.

Az email szerverek előnyben részesítik a DKIM aláírással rendelkező leveleket, ezért előnyös a DKIM használata a kimenő levelekhez.

A DKIM aktiválásához webtárhelyén, küldjön hiteles kérést, megadva a tárhelyet, amelyhez használni szeretné a support.forpsi.hu oldalon bejelentkezve a Hiteles kérések menüpontból.

A DKIM aktiválása után egy a domain névhez tatozó privát kulcs kerül mentésre a szerverünk adatbázisában. Ha a domain nevéhez a mi névszerverünket használja, hozzáadjuk a szükséges TXT rekordot is a DNS rekordokhoz. Ha más névszervert használ, elküldjük  ezt a TXT rekordot, amit hozzáadhat DNS rekordjaihoz.

Ha a domain névhez nincs beállítva a DKIM használatához szükséges TXT rekord, a domain névről kimenő levelek nem lesznek aláírva.

Megjegyzés: A DKIM aktiválás csak a smtp.forpsi.com szerveren keresztül küldött levelekre vonatkozik. A web mail() funkciójával vagy más smtp szerverrel küldött levelek aláírását más módon kell megoldani.

Megjegyzés: Azon levelek, melyeket az smtp.forpsi.com spam-ként értékel, nem kerülnek aláírásra.

Más szolgáltatókhoz tartozó levelezés esetében a DKIM-hez szükséges DNS rekord megadása a DNS szerkesztésénél lehetséges.

Feedback

Az outlook 365 tanúsítvány kezelési problémájára nem adott választ a fenti cikk.
Tamás Kozmér (11/23/2023 at 2:49 PM)