Miért van karanténban a .eu domain nevem?

A domain név lejárata után kerül karanténba. A domain nevek 40 napig vannak ebben a státuszban, de bármikor kiválthatók a karanténból ezen időszak alatt. Ez időszak alatt a domain névhez kapcsolódó weboldalak és e-mail címek nem működnek. Miután a karantén időszak lejár, a domain név felszabadul, és bárki számára regisztrálhatóvá válik érkezési sorrend alapján.

3 oka lehet egy domain név törlésének:

  • A domain név tulajdonosa nem szeretné többé a nevet. Ebben az esetben, a 40 napos karantén lejárati időszakként szolgál. A nevet újra lehet aktiválni ezen időszak alatt, ha a domain név birtokosa úgy dönt, hogy megtartja azt.
  •  A domain név birtokosa nem fizette ki a megújítási díjat, és a regisztrátora ezért a domain nevet nem hosszabbította meg. 40 nap karantén után a domain név törlésre kerül, illetve felszabadul, és újra lehet regisztrálni érkezési sorrend alapján, hacsak a tulajdonos nem aktiválja újra a karantén időszaka alatt.
  • A domain nevet az EURid hatálytalanította, mert annak tulajdonosa nem felelt meg az alkalmassági kritériumoknak. A visszavont domain neveket csak az EURid aktiválhatja újra. 

Forrás: https://eurid.eu/hu/other-information/faq-hu/domain-birtokos-vagyok/miert-van-karantenban-a-domain-nevem-hogyan-tudom-visszaallitanii/