Mi történik a nemzetközi domain nevek lejárata után?

Ha a domain nevek a Tucowsnál vannak fenntartva  és a domain név lejárt (hosszabbítása nem történt meg), akkor a türelmi idő:

.COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ, .NAME esetében  40 nap.

A Türelmi Idő alatt minden szolgáltatás (mint például a weboldal és az e-mail) működése megszűnik, amíg a domain nevet meg nem újítja. Valamint névszerver/ DNS változtatás sem lehetséges.  Amikor a domain név lejár, a DNS ideiglenesen megváltoztatásra kerül, és egy weboldal jelenik meg, hogy megújítás szükséges a domain név működéséhez. Amikor a domain név megújításra került, a DNS visszaáll az előző állapotra.

A Türelmi Idő végén a következő három dolog közül az egyik történhet:

  • A domain név törlésre van kijelölve, és a legtöbb domain típus „Redemption Period”-ba kerül (más néven “Pending Delete Restorable”), amely egy további időperiódust biztosít a domain névnek. A domain név visszaállítása drágább a megújítás áránál, és a visszaállítás csak a domain név korábbi tulajdonosának lehetséges.  A pontos idő, amikor a domain név véglegesen törlésre kerül nem határozható meg, de a domainek többsége 30-35 nappal a Redemption Periodba kerülés után kerül törlésre.
  • Egy harmadik fél érdeklődést mutat a lejárt domain név után egy online árverési rendszeren keresztül, és mikor a Türelmi Idő lejár, a domaint a legmagasabb árat kínálónak adják el. A domaineket amik árverésre kerültek, nem lehet megújítani vagy „visszaállítani”.
  • A Tucows megszerzi magának a domain nevet, és a Türelmi Periódus után a domain név nem kerül törlésre.   A domain név korábbi tulajdonosának érdeklődnie kell a domain név visszaszerzéséről a domain Szolgáltatónál, a domain nevet ugyanazzal a folyamattal vissza lehet állítani, mint a domain név „visszaállítása”. A további helyreállítási és adminisztrációs díjak változhatnak.
Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal