VÁLTOZÁSOK A NEMZETKÖZI VÉGZŐDÉSEK (gTLD) ADMINISZTRÁCIÓJÁBAN 2014 JANUÁR 1. UTÁN

FONTOS!!!

2014 január 1-jén számos változás lép érvénybe a nemzetközi domain nevek (gTLD - .com, .net, .org, .biz, .info és .name) adminisztrációjában.

1) REGISZTRÁCIÓ – regisztrációs eljárás 2014 január 1. után

a) Az ügyfél megrendeli a nemzetközi domain név (gTLD) regisztrációját.
b) A fizetési értesítés kézhezvételét követően az ügyfél kifizeti a regisztráció díját.
c) A megfelelő összeg – a megfelelő díjbekérő számla számmal - számlánkra történő megérkezése után a domain a központi nyilvántartóhoz kerül regisztrációra.
d) Az ügyfél a regisztráció befejezéséről a megrendeléskor megadott kapcsolattartó email címére kap értesítést.

e) FONTOS - ÚJ!!!! - A regisztráció után, a Tucows Inc. regisztrátor egy megerősítő e-mail üzenetet küld a domain tulajdonosának egy linkkel a Regisztrációs Megállapodáshoz. Ezt az üzenetet meg kell erősíteni a regisztrációt követő 15 napon belül. Amennyiben a megerősítés nem történik meg a regisztrációt követően 15 napon belül, a regisztrált domain név felfüggesztésre és kikapcsolásra kerül. A domain csak akkor kerül teljes mértékben visszaállításra, amikor a domain tulajdonosa megerősítette a regisztrációt.

HA NEM KAPJA MEG A MEGERŐSÍTŐ EMAIL ÜZENETET A REGISZTRÁCIÓT KÖVETŐEN 24 ÓRÁN BELÜL , KÉRJÜK, VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT HIBAJEGYBEN VAGY A domain@forpsi.hu EMAIL CÍMEN.

2) TULAJDONOS KAPCSOLATTARTÓJÁNAK SZERKESZTÉSE

A fent említett változás kerül alkalmazásra a domain tulajdonos kapcsolattartó nyilvántartásban történő módosításakor is: minden a nyilvántartásban végzett módosítás befejezéséhez a Tucows Inc. regisztrátor megerősítést fog kérni a kért módosítással kapcsolatosan. A módosítás megerősítése nélkül az nem kerül elvégzésre.

A domain tulajdonos adatainak módosítása a központi nyilvántartásban 2014 január 1 után:

a) Az ügyfél adatainak módosítását hiteles módon, hibajegyben kéri az ügyfélszolgálaton.
b) Ügyintézőnk felviszi a kívánt változtatásokat a központi nyilvántartásába.
c) A Tucows Inc. regisztrátor egy megerősítő üzenetet küld a domain tulajdonos email címére és kéri a változtatások megerősítését.
d) A kért változtatás csak az üzenet domain tulajdonos általi megerősítése után kerül elvégzésre.

3) DOMAIN TULAJDONOS VÁLTÁS - ELJÁRÁS 2014 JANUÁR 1. UTÁN

a) Mindkét, a jelenlegi és a jövőbeni tulajdonos is hiteles módon, hibajegyben kéri a domain tulajdonos váltását.
b) Ügyintézőnk felviszi a kívánt változtatásokat a központi nyilvántartásába.
c) A Tucows Inc. regisztrátor egy megerősítő üzenetet küld az új domain tulajdonos email címére és kéri a változtatások megerősítését.
d) A kért változtatás csak az üzenet új domain tulajdonos általi megerősítése után kerül elvégzésre.

4) KAPCSOLATTARTÓ ADATOK ELLENŐRZÉSE A DOMAIN LEJÁRAT ELŐTT

A 2014 január 1-jén hatályba lépő új szerződési feltételeknek megfelelően, a Tucows Inc. központi nyilvántartó 30 és 5 nappal a domain lejárata előtt egy megerősítő email üzenetet küld a domain tulajdonosának a központi nyilvántartásban szereplő kapcsolattartó adatok pontosságának ellenőrzése érdekében. Még ha a kapcsolattartó adatok helyesek, akkor is meg kell erősíteni azok helyességét az email-ben található link segítségével. E megerősítés nélkül, amelyre a központi nyilvántartó legfeljebb 15 napig vár, a domain név működése felfüggesztésre kerülhet mindaddig, amíg a tulajdonos meg nem erősíti az adatokat a linkre kattintva.

5) KAPCSOLATTARTÓ ADATOK ELLENŐRZÉSE A DOMAIN REGISZTRÁCIÓJA ALATT

A nyilvántartásban elérhető aktuális kapcsolattartó adatok karbantartása a Szerződési Feltételek szerint a domain név tulajdonos kötelessége.
E rendelkezés alapján, a Tucows Inc. központi nyilvántartó jogosult ellenőrizni a bejegyzett domain kapcsolattartó adatait bármikor az év folyamán.
2014. január 1-től a Tucows megerősítő üzeneteket küld ki egy speciális linkkel, amelyre a domain tulajdonosának rá kell kattintania a következő 15 napon belül.
Amennyiben a domain tulajdonosa nem erősíti meg ily módon, hogy a domain kapcsolattartó adatai naprakészek, a domain működése függesztésre kerülhet mindaddig, amíg a megerősítés meg nem történik.

Ha bármilyen kérdése van a fenti változásokkal kapcsolatosan, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a domain@forpsi.hu email címen.