Nemzetközi végződések (gTLD) adminisztrációja, regisztráció, kapcsolattartó adat módosítás, tulajdonos váltás menete

Az alábbi szabályok érvényesek a nemzetközi domain nevek (gTLD - .com, .net, .org, .biz, .info és .name) adminisztrációjában:
 
 1) REGISZTRÁCIÓ – regisztrációs eljárás
 
 a) Az ügyfél megrendeli a nemzetközi domain név (gTLD) regisztrációját.
 b) A fizetési értesítés kézhezvételét követően az ügyfél kifizeti a regisztráció díját.
 c) A megfelelő összeg – a megfelelő díjbekérő számla számmal - számlánkra történő megérkezése és rögzítése után a domain a központi nyilvántartóhoz kerül regisztrációra.
 d) Az ügyfél a regisztráció befejezéséről a megrendeléskor megadott kapcsolattartó email címére kap értesítést.
 e) A regisztráció után, a Tucows Inc. regisztrátor egy megerősítő e-mail üzenetet küld a domain tulajdonosának egy linkkel a Regisztrációs Megállapodáshoz. Ezt az üzenetet meg kell erősíteni a regisztrációt követő 15 napon belül. Amennyiben a megerősítés nem történik meg a regisztrációt követően 15 napon belül, a regisztrált domain név felfüggesztésre és kikapcsolásra kerül. A domain csak akkor kerül teljes mértékben visszaállításra, amikor a domain tulajdonosa megerősítette a regisztrációt.
 
HA NEM KAPJA MEG A MEGERŐSÍTŐ EMAIL ÜZENETET A REGISZTRÁCIÓT KÖVETŐEN 24 ÓRÁN BELÜL , KÉRJÜK, VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT HITELES KÉRÉSBEN.
 
2) TULAJDONOS KAPCSOLATTARTÓJÁNAK SZERKESZTÉSE
 
A fent említett változás kerül alkalmazásra a domain tulajdonos kapcsolattartó nyilvántartásban történő módosításakor is: minden a nyilvántartásban végzett módosítás befejezéséhez a Tucows Inc. regisztrátor megerősítést fog kérni a módosítással kapcsolatosan. A módosítás megerősítése nélkül az nem kerül elvégzésre.
 
 A domain tulajdonos adatainak módosítása a központi nyilvántartásban:
 a) Az ügyfél adatainak módosítását hiteles módon, hiteles kérésben kéri az ügyfélszolgálaton.
 b) Ügyintézőnk felviszi a kívánt változtatásokat a központi nyilvántartásába.
 c) A Tucows Inc. regisztrátor egy megerősítő üzenetet küld a domain tulajdonos email címére és kéri a változtatások megerősítését.
 d) A kért változtatás csak az üzenet domain tulajdonos általi megerősítése után kerül elvégzésre.
 
 3) DOMAIN TULAJDONOS VÁLTÁSI ELJÁRÁS
 a) Mindkét, a jelenlegi és a jövőbeni tulajdonos is hiteles módon, hiteles kérésben kéri a domain tulajdonos váltását.
 b) Ügyintézőnk felviszi a kívánt változtatásokat a központi nyilvántartásába.
 c) A Tucows Inc. regisztrátor egy megerősítő üzenetet küld az új domain tulajdonos email címére és kéri a változtatások megerősítését.
 d) A kért változtatás csak az üzenet új domain tulajdonos általi megerősítése után kerül elvégzésre.
 
 4) KAPCSOLATTARTÓ ADATOK ELLENŐRZÉSE A DOMAIN LEJÁRAT ELŐTT
 
A Tucows Inc. központi nyilvántartó 30 nappal és 5 nappal a domain lejárata előtt egy megerősítő email üzenetet küld a domain tulajdonosának a központi nyilvántartásban szereplő kapcsolattartó adatok pontosságának ellenőrzése érdekében. Még ha a kapcsolattartó adatok helyesek, akkor is meg kell erősíteni azok helyességét az email-ben található link segítségével. E megerősítés nélkül, amelyre a központi nyilvántartó legfeljebb 15 napig vár, a domain név működése felfüggesztésre kerülhet mindaddig, amíg a tulajdonos meg nem erősíti az adatokat a linkre kattintva.
 
5) KAPCSOLATTARTÓ ADATOK ELLENŐRZÉSE A DOMAIN REGISZTRÁCIÓJA ALATT
 
A nyilvántartásban elérhető aktuális kapcsolattartó adatok karbantartása a Szerződési Feltételek szerint a domain név tulajdonos kötelessége.
E rendelkezés alapján, a Tucows Inc. központi nyilvántartó jogosult ellenőrizni a bejegyzett domain kapcsolattartó adatait bármikor az év folyamán.
A Tucows megerősítő üzeneteket küld ki egy speciális linkkel, amelyre a domain tulajdonosának rá kell kattintania a következő 15 napon belül.
Amennyiben a domain tulajdonosa nem erősíti meg ily módon, a domain működése függesztésre kerülhet mindaddig, amíg a megerősítés meg nem történik.
 
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.