Ékezetes domain név működése, hátrányai

Ékezetes domain név működése, hátrányai:

Ékezetes domain név használható .hu domain név regisztrációjához, mivel a magyar billentyűzet kiosztás lehetővé teszi a domain név beírását a böngészőbe.
Sajnos ezzel ellentétesen a nemzetközi országokból komoly problémát okozhat egy ékezetes domain név beírása 104 gombos amerikai angol QWERTY kiosztású billentyűzetekről, ahol nem szerepel ékezet a billentyűzeten.

Ha rendelkezik ékezetes doman névvel, és annak ékezet nélküli párjával, akkor ajánlott az ékezetes .hu domain nevet átirányítani az ékezet nélkülire, így a keresett domaint beírva a keresőbe legyen az ékezetes vagy ékezet nélküli ugyanarra a tartalomra jut. Sajnos problémát okozhat ékezetes karakterek megadása az e-mail címekben.

Amennyiben az ékezetes domain nevet szeretnék használni levelezésre, ajánlott a feladó részben megadni Punycode-dal a domain nevet.

DNS szerverek kommunikációja ékezetes domainek esetében Punycode-dal:

Ha egy domain nevet beírunk a böngészőbe a dns szerverek adnak választ hogy hol található az adott domain név alatti tartalom.
A dns szerverek sajnos nem tudnak ékezetes karakterekkel kommunikálni egymással, ezért át kell fordítani a domain nevet Punycode formátumra.
A korszerű böngészők ezt az átfordítást automatikusan elvégzik a felhasználók örömére.
Pl ha figyelembe vesszük domainszolgáltatás.hu  domain nevet, Punycod-dal lefordítva így néz ki: xn—domainszolgltats-pmbe.hu

Ha további kérdése merülne fel legyen szíves felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálattal ide kattintva a hiteles kérés  benyújtása részben.