Nemzetközi gTLD domain lejárati értesítés

A nemzetközi (gTLD) domain nevek a .com, .net, .org, .biz, .info és .name.

Az új 2013.08.31-től hatályos ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) szabályozás szerint, a központi regisztrátornak (eltekintve a domain szolgáltatótól) értesítenie kell minden gTLD domain tulajdonost a közelgő lejárat dátumáról. A Központi Nyilvántartó figyelmeztetett a domain nevek közelgő lejáratáról a múltban is, de most ezeket az értesítéseket a szigorú határidő szerint kell küldeni.

Az INTERNET CZ, a. s. (FORPSI, BlazeArts Kft. partner) domain szolgáltató a nemzetközi (gTLD) domain regisztrációkat a Tucows Inc. (OpenSRS) központi regisztrátoron keresztül végzi. Ennek okán a Tucows Inc. is emlékezteti a domain név tulajdonosokat a közeledő lejárati időről.
2013. augusztus 31-től kezdődően a FORPSI 4 emlékeztető emailt küld a nemzetközi domain név tulajdonosoknak a közelgő lejáratról. Az értesítések kiküldésére a következőképpen kerül sor:

30 nappal a lejárat dátuma előtt
14 nappal a lejárat dátuma előtt
7 nappal a lejárat dátuma előtt
3 nappal a lejárat dátuma után


2013. augusztus 31-től kezdődően a nemzetközi domain név tulajdonosok a Tucows Inc. (OpenSRS) központi regisztrátortól is kapnak lejárati értesítést. Az értesítések kiküldésére a következőképpen kerül sor:

30 nappal a lejárat dátuma előtt
5 nappal a lejárat dátuma előtt
3 nappal a lejárat dátuma után


A Tucows Inc. lejárati értesítője tartalmaz egy figyelmeztetés is arról, hogy a domain név megújítása az INTERNET CZ, a. s. által történhet, aki az ön domain név szolgáltatója. Nem lehetséges a domain nevet megújítani közvetlenül Tucows Inc.-nél. Kérjük vegye figyelembe - a domain neve megújítását mindig a domain szolgáltatójánál, az INTERNET CZ, a. s.-nél (FORPSI) végezheti el!