SSH hozzáférések korlátozása VPS-en

A növekvő számú SSH támadások miatt és a jelszó megszerzéséből fakadó későbbi visszaélések miatt javasoljuk az SSH hozzáférés korlátozását.
A 22-es port korlátozásához a tűzfalon beállítható az IPTABLES -ben szabályok hozzáadásával vagy a Plesk Firewall moduljának használatával. Lépjen be a Plesk felületre, a bal oldali Moduls részben válassza a Firewall modult.A jelenlegi szabályokat mutató ablakban alapértelmezetten minden engedve van. A szabályok megváltoztatásához kattintson az "Edit Firewall Configuration" ikonra.A felület előre meghatároz szabályokat a fő szolgáltatásokhoz - Plesk adminisztrációs felület, Web szerver, FTP szerver, SSH és így tovább. Szükség szerint módosíthatja ezeket vagy hozzáadhat saját szabályokat ( az "Add Custom Rule" ikonnal). Ebben az esetben az SSH hozzáférés engedélyeit fogjuk szerkeszteni IP címek vagy IP tartományok meghatározásával. A szabály állítható a nevére kattintva:

Ha teljesen blokkolni akarja az SSH hozzáférést, válassza a "Deny" részt. Senki sem fog tudni csatlakozni SSH-val.
A hozzáférés korlátozások nélküli engedélyezéséhez válassza az "Allow" részt.
Az utolsó lehetőség csak a megadott IP címekről vagy hálózatokból teszi lehetővé a hozzáférést.

Az OK gombra kattintással nem kerül mentésre vagy aktiválásra a tűzfal konfiguráció amíg nem kattint az "Activate" gombra. A "Revert to the Active Configuration" gombbal visszaállítható az eredeti konfiguráció ha az új még nincs aktiválva.Az aktiválás előtt még egyszer ellenőrizze a szabályok helyességét, majd kattintson az "Activate" gombra.

Add Feedback